Η Αξια της Γυμναστικης

Ένας ενεργός τρόπος ζωής έχει πολλά οφέλη, τα οποία περιλαμβάνουνε την ενίσχυση της απώλειας βάρους, την βελτίωση της εικόνας του σώματος αλλά και την αύξηση της αυτοεκτίμησης. Εάν ακόμα δεν έχετε πεισθεί για τα οφέλη της συστηματικής γυμναστικής, τότε ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω.

 Η γυμναστική αυξάνει την ενεργειακή κατανάλωση
Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι η άσκηση καίει θερμίδες. Η επίδραση αυτή δεν συμβαίνει μόνο κατά τη χρονική στιγμή της άσκησης, αλλά συνεχίζεται και μετά. Η άσκηση βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μάζας, που σημαίνει ότι τελικά καίτε περισσότερες θερμίδες, καθώς ο μυς είναι ένας μεταβολικά ενεργός ιστός. Η αύξηση της ηλικίας σχετίζεται με μία μείωση, της τάξης του 1-2% ανά δεκαετία, του μεταβολισμού. Αυτό οφείλεται στην φυσιολογική μείωση της μυϊκής μάζας και την αύξηση του λιπώδους ιστού που συμβαίνει με την πάροδο των χρόνων. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή μπορεί να καθυστερήσει μέσα από τη συστηματική άσκηση, βοηθώντας σας έτσι να νιώθετε πιο νέοι και να παλεύετε λιγότερο με το βάρος σας καθώς μεγαλώνετε.
Η άσκηση αυξάνει την ικανότητα χρησιμοποίησης λίπους ως πηγή ενέργειας
Εάν γυμνάζεστε σε συστηματική βάση το σώμα σας θα αρχίσει να προσαρμόζεται στην χρησιμοποίηση λιπώδους ιστού ως πηγή ενέργειας.
Η άσκηση μειώνει το λίπος του σώματος
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουνε κάποιο ποσοστό σωματικού λίπους που θα ήθελαν να ξεφορτωθούνε. Η άσκηση σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Πολύ απλά, εάν καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που τρώτε, τότε θα αρχίσετε να κινητοποιείτε τις αποθήκες λίπους για ενέργεια.
Η άσκηση αυξάνει τον βασικό μεταβολισμό
Όπως αναφέρθηκε, η αύξηση της μυϊκής μάζας αυξάνει τις θερμίδες που καίτε σε ημερήσια βάση ως αποτέλεσμα της αύξησης του βασικού μεταβολισμού. Έτσι, ακόμα και εάν κάθεστε στο γραφείο σας, θα καίτε περισσότερες θερμίδες.
Η άσκηση σας βοηθά να χτίσετε μυς
Μην πανικοβάλλεστε! Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταλήξετε να μοιάζετε με body builder! Οποιοσδήποτε τύπος άσκησης είναι καλός, αλλά βάζοντας στο πρόγραμμά σας και κάποιες ασκήσεις αντίστασης είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα, και μάλιστα να την αυξήσετε και λιγάκι.
Η άσκηση βελτιώνει την υγεία των οστών
Οι ασκήσεις με βάρη βοηθούν στη διατήρηση υγιών οστών προλαμβάνοντας μια απώλεια της πυκνότητας και της δύναμής τους.
Η άσκηση σας κάνει να νιώθετε ωραία!
Η άσκηση είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό που υπάρχει. Υπάρχει καλύτερος λόγος να ξεκινήσετε γυμναστική από την φανταστική αίσθηση που θα νιώθετε μετά και από τη βελτιωμένη εικόνα του σώματός σας;

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *