Οφελη Πρωινου Γευματος

Ο οργανισμός μας χρειάζεται ένα καλό πρωινό. Πρωί πρωί, το σώμα έχει χαμηλές αποθήκες ενέργειας και χρειάζεται καύσιμο, με την μορφή φαγητού, για να λειτουργήσει. Οι διατροφολόγοι συστήνουν ότι το πρωινό γεύμα θα πρέπει να παρέχει το 25% των ημερήσιων θρεπτικών αναγκών. Μελέτες έχουνε δείξει ότι άτομα που παραλείπουν το πρωινό
έχουνε ελλείψεις πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών, τις οποίες ελλείψεις είναι σχεδόν απίθανο να καλύψουν κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την γενικότερη υγεία τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Το πρωινό είναι καλό για τον εγκέφαλο
Η επήρεια του πρωινού στη διανοητική λειτουργία έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών ερευνών, ιδίως σε παιδιά. Έχει βρεθεί ότι τα παιδιά που παραλείπουν το πρωινό τους δεν έχουν τόσο καλή απόδοση στην επίλυση προβλημάτων όσο τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρωινό, ειδικά εάν είναι υψηλό σε υδατάνθρακες, παρέχει στον οργανισμό γλυκόζη – την κύρια πηγή ενέργειας του εγκεφάλου. Έχει βρεθεί ότι και οι ενήλικες επωφελούνται από την κατανάλωση πρωινού. Ωστόσο οι ενήλικες συνήθως επικαλούνται την έλλειψη χρόνου τα πρωινά και την προσπάθεια για απώλεια βάρους ως λόγους παράλειψης του πρωινού γεύματος. Αλλά, οι έρευνες δείχνουν το αντίθετο. Ότι δηλαδή η παράλειψη του πρωινού δυσχεραίνει την απώλεια βάρους και κάνει δύσκολη την διατήρηση της απώλειας κιλών. Η κατανάλωση πρωινού βοηθά στην εξισορρόπηση της κατανάλωσης φαγητού κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθιστώντας τα βουλαιμικά επεισόδια υπερκατανάλωσης λιγότερο πιθανά.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.