Φρεσκα ή κατεψυγμενα;

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ένα από τα κύρια και βασικά στοιχεία μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που μπορούνε να προστατέψουν από τον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές ασθένειες, τα εγκεφαλικά επεισόδια και άλλα προβλήματα υγείας. Αλλά έχουνε τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά το ίδιο αποτέλεσμα;

Το 1998, ο Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), επιβεβαίωσε ότι τα κατεψυγμένα προϊόντα παρέχουν τις ίδιες ποσότητες απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και έχουνε τα ίδια οφέλη στην υγεία όπως και τα φρέσκα. Τα κατεψυγμένα λαχανικά και φρούτα δεν είναι τίποτε άλλο από φρέσκα προϊόντα που έχουνε μαγειρευτεί για ελάχιστο χρόνο σε βρασμένο νερό ή στον ατμό και έχουνε καταψυχθεί μέσα σε λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή.
Το θέμα είναι να εστιάσετε στη πρόσληψη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ φρούτων και λαχανικών από τη διατροφή σας. Φρέσκα, κατεψυγμένα, κομμένα σε κύβους ή σε φέτες, ωμά, όπως σας αρέσει. Αρκεί να τρώτε περισσότερα. Παλιότερα η σύσταση ήτανε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών  την ημέρα. Αλλά αυτή η ποσότητα δεν θεωρείται πλέον επαρκής. Οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7-13 φλιτζάνια φρούτων και λαχανικών την ημέρα για να επωφελούνται όλων των θετικών επιδράσεων που έχουν.
Επομένως, οποιαδήποτε φρούτα και λαχανικά είναι καλύτερο από το τίποτα. Για βέλτιστη γεύση και θρεπτική αξία, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής είναι οι καλύτερες επιλογές. Αλλά οι κατεψυγμένες και κονσερβοποιημένες επιλογές, χωρίς προσθήκη αλατιού και ζάχαρης, είναι εξίσου καλές με τις φρέσκες.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.