12 Συμβουλες Απωλειας Βαρους απο Ολον τον Κοσμο


Η απώλεια βάρους δεν είναι δύσκολη όταν έχετε τη σωστή πληροφόρηση, τη σωστή στιγμή. Αλλά, τις περισσότερες φορές όταν οι άνθρωποι προτιμούν μία δίαιτα για απώλεια κιλών, η συγκεκριμένη δίαιτα προκαλεί εκνευρισμό. Φεύγουν μερικά κιλά, αλλά σιγά σιγά επανέρχονται. Για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε με τον σωστό τρόπο το πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει να βρείτε αποτελεσματικούς τρόπους να καίτε λίπος.


Σε όλον τον πλανήτη, οι άνθρωποι ζούνε με διαφορετικό τρόπο. Έχουνε τις δικές τους διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής. Ωστόσο, φαίνεται ότι μερικές από αυτές τις συνήθειες είναι ωφέλιμες για την απώλεια βάρους σε όλον τον κόσμο. Σας παραθέτω μία συλλογή διατροφικών συμβουλών:

1.      Καταναλώστε περισσότερο ψάρι: Το ψάρι είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της Ιαπωνικής διατροφής. Είναι πολύ καλή πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων όπως είναι το Ωμέγα-3, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση της χοληστερόλης από τα αγγεία και αυξάνει το μεταβολισμό. Πάντα να προτιμάτε να φτιάχνετε το ψάρι στον ατμό ή στο φούρνο αντί στο τηγάνι.
 
2. Σταματήστε να τρώτε προτού χορτάσετε: Ποτέ μην συνεχίσετε να τρώτε μέχρι να φουσκώσετε. Σταματήστε πάντα πριν αισθανθείτε κορεσμό. Αυτό προέρχεται από τη συνήθεια των Okinawans και λέγεται hara hachi bu, που σημαίνει φάτε μέχρι να χορτάσετε 80%. Έτσι δεν αισθάνεστε λήθαργο μετά από ένα γεύμα και λειτουργεί και σαν θερμιδικό περιορισμό!
3.     Καταναλώστε υγιεινά λάδια: Τα πολύ καλά λιπαρά προέρχονται από φυτικά έλαια, ιχθυέλαια και το ελαιόλαδο. Οι άνθρωποι που ζούνε στη Μεσόγειο τείνουν να καταναλώνουν μία δίαιτα υψηλή σε καλό λίπος και έχουνε πολύ λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιαγγειακές νόσους και καρκίνο.
4.      Φορτώστε τον οργανισμό σας με φυτικές ίνες: Η μεσογειακή διατροφή είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες ωφελούν την υγεία καθώς μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, καρδιαγγειακών νόσων και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου.
5.  Συγκεντρωθείτε στο φαγητό: Μην κάνετε παράλληλες δραστηριότητες όταν τρώτε. Οι περισσότεροι έχουνε την κακή συνήθεια να βλέπουν τηλεόραση ή να διαβάζουν βιβλία την ώρα που τρώνε. Οι παράλληλες δραστηριότητες αποσπούν την προσοχή μας από το φαγητό, οδηγώντας σε υπερκατανάλωση. Και οι Γάλλοι αλλά και οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι είναι αγένεια να κάνεις οτιδήποτε άλλο την ώρα που τρως.
6.    Ξεκινήστε το γεύμα σας με σούπα: Η κινέζικη φιλοσοφία της κατανάλωσης σούπας πριν από το γεύμα στην πραγματικότητα τους βοηθά στην μείωση της μετέπειτα κατανάλωσης θερμίδων. Οι σούπες είναι συνήθως ζωμοί με λαχανικά, χαμηλές σε θερμίδες. Καθώς τις απολαμβάνουν πριν από το γεύμα, μειώνουν την πείνα και βοηθούν σε μικρότερη κατανάλωση φαγητού.
7.   Γυμναστείτε: Ένας καλός τρόπος να αυξήσετε την ποσότητα του λίπους που καίτε είναι να εντάξετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής στην καθημερινή σας ρουτίνα. Οι Ιάπωνες, Γάλλοι και κάτοικοι της Μεσογείου είναι πιο δραστήριοι από τους κατοίκους Δυτικών χωρών, καθώς περπατάνε περισσότερο.
8.    Κάντε συχνά γεύματα: Η γαλλική φιλοσοφία ‘Φάε λιτά, για να είσαι λιτός’ παίζει σημαντικό ρόλο στη δίαιτά τους. Πάντα τρώνε μικρές ποσότητες τροφής αλλά σε συχνά διαστήματα (μερικές φορές και 6 γεύματα την ημέρα). Αυτό κρατά το μεταβολισμό τους ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βοηθώντας τους να καίνε πιο αποτελεσματικά θερμίδες.
  
9.      Δειπνίστε σε ομάδα: Η ινδική παράδοση να τρώνε με την οικογένειά τους επίσης βοηθά στην απώλεια βάρους. Όταν τρώει κανείς με παρέα, είναι πιο πιθανό να περιορίσει τις συνηθειές του και να φάει πιο αργά απ’ ότι αν ήταν μόνος του.
10. Να τρώτε ένα βαρύ μεσημεριανό και ένα ελαφρύ βραδινό: Σύμφωνα με την Ayurveda (ινδική ιατρική), τα σώματά μας είναι σχεδιασμένα να έχουν μέγιστες πεπτικές δυνατότητες το μεσημέρι όταν ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό. Έτσι, εάν φάτε ένα καλό μεσημεριανό είναι πιθανό να το χωνέψετε πιο αποτελεσματικά. Το δείπνο θα πρέπει να είναι ελαφρύ και ιδανικά να έχει καταναλωθεί πριν τις 8, ή τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο για αυτούς που κοιμούνται αργά.
11. Σκεφτείτε την ποιότητα έναντι της ποσότητας: Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί πάντα θα προτιμήσουν το ποιοτικό φαγητό από την ποσότητα. Πάντα θα προτιμήσουν φυσικά τρόφιμα από επεξεργασμένα. Ο λόγος είναι ότι όταν το φαγητό είναι φρέσκο και γευστικό, μπορείς να χορτάσεις με μικρότερες μερίδες.
12.  Κρασί με το γεύμα: Η Γαλλική διατροφή αποτελεί συνήθως παράδειγμα για το πώς μπορεί το κρασί να βελτιώσει την υγείας της καρδιάς. Ένα αντιοξειδωτικό στην φλούδα του σταφυλιού που λέγεται ρεσβερατρόλη βοηθά στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση της γενικότερης υγείας. Το κρασί επίσης επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, αλλά να θυμάστε πάντα να το καταναλώνετε με μέτρο. Στην υπερβολική κατανάλωση αναιρούνται όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.