Αλκοολ στη Διαιτα


Μπορώ να πίνω αλκοόλ ενώ προσπαθώ να χάσω βάρος;

Ναι, αλλά σε περιορισμένες ποσότητες. Η απώλεια βάρους έχει να κάνει με την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων σε μία χρονική περίοδο. Το αλκοόλ περιέχει θερμίδες και επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα που πίνετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Το αλκοόλ μπορεί να διεγείρει την όρεξη και να μειώσει τις αναστολές σας με αποτέλεσμα να φάτε ένα σνακ ή γεύμα που δεν θα τρώγατε υπό φυσιολογικές συνθήκες. 

 Πόσο είναι μία μερίδα;
Η ποσότητα του αλκοόλ σε ένα ποτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το ποτήρι, τενεκεδάκι ή μπουκάλι και από το πόσο «δυνατό» είναι. Μία μερίδα είναι ισοδύναμη με ένα σφηνοπότηρο απεσταγμένου ποτού (τζιν, βότκα, ουίσκι, ρούμι, κλπ.), 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί ή σαμπάνια ή 330 ml (ένα τενεκεδάκι) μπύρας.
Η «μπυροκοιλιά» προκαλείται απ’την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπύρας;
Πιθανότατα. Η «μπυροκοιλιά» είναι η λαϊκή ονομασία για το λίπος που είναι συσσωρευμένο στην κοιλιακή περιοχή των ανδρών. Ένας πότης μπύρας μπορεί να πιεί τόσα κουτάκια μπύρας ώστε η θερμιδική του πρόσληψη να είναι περισσότερη από αυτήν που χρειάζεται και έτσι οι επιπλέον θερμίδες να αποθηκευτούν ως λίπος. Πρόσφατα ερευνητές βρήκανε ότι άντρες με μία γονιδιακή μετάλλαξη έχουν την τάση να δημιουργούνε μία χαλαρή κοιλιά, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό μπορεί μάλλον να αποφευχθεί εάν τα άτομα αυτά ακολουθήσουνε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με υγιεινή διατροφή και συστηματική σωματική δραστηριότητα.
Είναι αλήθεια ότι το αλκοόλ κάνει καλό στην υγεία;
Ναι, έχει δειχθεί ότι μπορεί να είναι ωφέλιμο στην υγεία της καρδιάς, ειδικά σε άντρες άνω των 40 και γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Οι πρόσφατες συστάσεις αναφέρουν ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να πίνουνε πάνω από 2-3 μερίδες την ημέρα και οι άντρες όχι πάνω από 3-4 μερίδες την ημέρα, αλλά με την προϋπόθεση ότι υπάρχουνε 2-3 μέρες ελεύθερες από αλκοόλ μέσα στην εβδομάδα.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.