Μπαρες Ενεργειας

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμείς πολύ συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να περιφερόμαστε στη κουζίνα ψάχνοντας κάτι να τσιπολογήσουμε.

Στην αναζήτησή μου να βρίσκω θρεπτικά και υγιεινά φαγητά προστέθηκε ακόμα μία αποστολή: Ικανοποιητικά σνακ εκτός από φρούτα και λαχανικά.

Για να μην παρεξηγούμαστε: τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εκπληκτικά σνακ και υπέροχες πηγές θρεπτικών συστατικών. Αλλά μερικές φορές απλά χρειάζεσαι κάτι γλυκό και μαλακό που να σε οδηγεί στο να πεις “Μμμμμμμμ!” με απόλυτη ικανοποίηση. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως ό,τι υπάρχει στο σουπερ μαρκετ που να πληροί όλα τα παραπάνω, συνοδεύεται από μία πληθώρα γλυκαντικών ουσιών, συστατικών που δεν μπορώ καν να προφέρω και συνήθως έχουν μικρότερη θρεπτική αξία από αυτό που θα ήθελα

.Energy_bars

Λατρεύω ό,τι περιέχει αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Επομένως αυτές οι μπάρες ήρθαν σαν την τέλεια αντικατάσταση στις έτοιμες μπάρες δημητριακών. Νόστιμες, θρεπτικές και εύκολες.

Είστε ελεύθεροι να αλλάξετε τις αναλογίες, αλλά κρατήστε οπωσδήποτε τους χουρμάδες καθώς είναι το συνδετικό υλικό. Εγώ χρησιμοποίησα αμύγδαλα και κράνμπερι, αλλά όποιαδήποτε αποξηραμένα φρούτα ή ξηροί καρποί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Επίσης, πρόσθεσα τρίμμα καρύδας γιατί μου αρέσει η εξωτική της γεύση, καθώς και κομματάκια μαύρης σοκολάτας διότι δεν θα μπορούσε να είναι μπάρα “ενέργειας” χωρίς σοκολάτα. Τουλάχιστον για μένα! Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε σπόρους chia, κολοκυθόσπορο, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και ό,τι άλλο θέλετε.

Θα δείτε ότι είναι ευχάριστη έκπληξη πόσο λίγο χρόνο χρειάζονται για να γίνουν. Πρώτο βήμα ανακατεύετε τα υλικά στο μίξερ. Δεύτερο βήμα δίνετε στο μείγμα ορθογώνιο σχήμα και βάζετε στο ψυγείο. Και τελειώσατε! Πως; Τι; Ναι ακριβώς! Τόσο απλό!

Energy_bars_2

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένοι χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κ.σ. τρίμμα καρύδας
  • 1/4 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Βάλτε τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα σε ένα μπλέντερ ή μίξερ τροφίμων. Χτυπήστε λιγάκι για να γίνουν πιο μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και δουλέψτε το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα και να αρχίσουν να σχηματίζουν μία μπάλα. Ίσως χρειαστούν λίγες σταγόνες νερό.
  2. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, βάλτε όλο το μείγμα σε μία λαδόκολλα. Με τα χέρια σας δώστε σχήμα ορθογώνιο και βάτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Κόψτε στο επιθυμητό μέγεθος, τυλίξτε την κάθε μπάρα με διάφανη μεμβράνη και φυλάξτε στο ψυγείο.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.