σοκολατουχο γαλα

Προσπαθείτε μήπως να πείσετε τα παιδιά σας να μην πίνουν σοκολατούχο γάλα;

Μήπως το αποτέλεσμα είναι να μην πίνουν καθόλου γάλα; Ή να υποχωρείτε τελικά;

Chocolate Milk_1

Θυμάμαι ότι και εγώ σαν παιδί (αλλά και τώρα) αναζητούσα και ήθελα το γάλα μου να μην είναι λευκό και άνοστο. Αλλά τότε ήταν άλλες εποχές… Τη δεκαετία του ’90 δεν υπήρχε πολύ ενημέρωση γύρω από την υγιεινή διατροφή και έτσι δεν μας ένοιαζε ιδιαίτερα το τι περιείχε η σκόνη ή το σιρόπι που βάζαμε μέσα στο γάλα. Αρκεί το παιδί να έπινε γάλα!

Τώρα όμως είμαστε στο έτος 2015 και με όλες τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει είναι φυσιολογικό ένας γονιός να μην θέλει να δίνει στο παιδί του κάτι που περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και άγνωστων συστατικών.

Chocolate milk 2

Το σπιτικό σιρόπι σοκολάτας είναι πραγματικά από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε στη κουζίνα σας. Παρασκευάζεται με μερικά βασικά υλικά: άγλυκο κακάο, νερό, μέλι, εκχύχλισμα βανίλιας και λίγο αλάτι. Αυτά τα απλά υλικά αναμειγνύονται και σε μερικά μόλις λεπτά δημιουργείται ένα πλούσιο σιρόπι σοκολάτας που μπορεί να μείνει στο ψυγείο για μερικούς μήνες (εάν αντέξετε τόσο και δεν το τελειώσετε). Ανακατέψτε το σιρόπι αυτό με ημιάπαχο γάλα ή βάλτε λίγο πάνω από το παγωτό σας. Μπορείτε ακόμα και να το φάτε με το κουτάλι …. δεν θα το πω πουθενά!

Chocolate Milk_3

Συστατικά
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • ¾ φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μία πρέζα αλάτι
 Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, ανακατέψτε με ένα σύρμα το μέλι και το νερό. Φέρτε το μείγμα σε βράση. Μόλις βράσει, μειώστε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή.
  2. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι η σκόνη να διαλυθεί εντελώς. Σιγοβράστε για 2 λεπτά. Αυτή είναι η χρονική διάρκεια που χρειάζεται το σιρόπι για να πήξει. Εάν το σιρόπι βράσει παραπάνω, τότε υπάρχει ενδεχόμενο να καεί το κακάο και να καταλήξετε με καμμένη γεύση στο σιρόπι.
  3. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε.
  4. Αποθηκεύστε σε δοχείο στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
  5. Για να χρησιμοποιείσετε ανακατέψτε την επιθυμητή ποσότητα στο γάλα ή περιχύστε το παγωτό σας.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.