Σιροπι Κοκκινων Φρουτων με Μελι

Καλώς ήρθες άνοιξη!

Σιρόπι Κόκκινων Φρούτων 4

Ας το παραδεχτούμε… Ζούμε σε μία χώρα που δεν της ταιριάζει ο χειμώνας. Αυτό το κρύο στραγγίζει τα πάντα από μέσα μας. Ο φετινός χειμώνας ήταν κάθε μέρα κρύο, κάθε βδομάδα βροχές (ας μη μιλήσω και για τα χιόνια), κάθε λίγο και λιγάκι συννεφιασμένος ουρανός… Όλο αυτό μας έριχνε τη διάθεση.

Και επιτέλους, έσκασε ο ήλιος λαμπερός και φωτεινός και αρχίζει να τα φτιάχνει όλα! Τη διάθεση, τη δημιουργικότητα, το κέφι.

Σιρόπι Κόκκινων Φρούτων 3

Καταλαβαίνω ότι τελείωσε ο χειμώνας όταν αρχίζω και βλέπω τις φράουλες να κάνουν την εμφάνισή τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο φρούτο που να μου αρέσει τόσο πολύ. Η γλυκόξινη γεύση τους είναι υπερ – εθιστική!

Και έτσι σας παρουσιάζω το σιρόπι κόκκινων φρούτων με χίλιες δυο χρήσεις! Μπορείτε να το βάλετε πάνω από το παγωτό, πάνω σε σπιτικό ψωμί (περίπου σαν μαρμελάδα), πάνω σε pancakes, ανάμεικτο με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή απλά να το φάτε με το κουτάλι. Δεν υπάρχει λάθος τρόπος για να το απολαύσετε!

Σιρόπι Κόκκινων Φρούτων 1Η γλυκύτητα αυτού του σιροπιού προέρχεται από τα ίδια τα φρούτα και από μία μικρή ποσότητα μελιού. Τα φρούτα μαλακώνουν σε λίγα μόλις λεπτά δημιουργώντας ένα πυκνό σιρόπι που δεν χορταίνω!

Αντίο λοιπόν χειμώνα! Θα τα ξαναπούμε σε 9 μήνες!

Σιρόπι Κόκκινων Φρούτων 2

Σιρόπι Κόκκινων Φρούτων με Μέλι
Συστατικά
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι φράουλες
  • 1 φλιτζάνι blackberries ή rasberries ή επιπλέον φράουλες
  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, πάνω από μέτρια φωτιά, προσθέστε τα φρούτα, το νερό και το μέλι. Φέρτε το μείγμα σε βράση, ανακτεύοντας τα υλικά.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά ώστε το μείγμα να σιγοβράζει και με ένα πιρούνι (ή εργαλείο για πουρέ) λιώστε τα φρούτα.
  3. Μόλις τα πολτοποιήσετε, προσθέστε το κορν φλάουερ και ανακατέψτε μαγειρεύοντας πάνω από μέτρια προς χαμηλή φωτιά (σιγοβράσιμο). Βάλτε καπάκι στο κατσαρολάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πυκνώσει σαν σιρόπι. Αυτό θα σας πάρει γύρω στα 5 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και προσθέστε 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο και φυλάξτε στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να βάλετε το σιρόπι στην κατάψυξη για μετέπειτα χρήση.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.