Γρανιτες Φραουλας και Καρυδας

Εάν διαβάσατε το προηγούμενο post μου, τότε θα ξέρετε ήδη ότι δεν μου αρέσει και ιδιαίτερα να ανοίγω τον φούρνο με τέτοια ζέστη. Όχι ότι δεν θα τύχει και αυτό, αλλά είναι περιορισμένο φαινόμενο! Όταν το θερμόμετρο δείχνει πάνω από 35 βαθμούς τότε προτιμώ πιο γρήγορα σνακς που δεν απαιτούν πολύ κόπο όπως μπάρες ενέργειας, γιαουρτογρανίτες πορτοκαλιού και παγωμένες μπανάνες με σοκολάτα.

Την προηγούμενη βδομάδα αγόρασα φόρμες για γρανίτες και είπα να τις εγκαινιάσω φτιάχνοντας κάτι να μας δροσίσει. Γιατί οι γρανίτες είναι τόσο ωραίες και εύκολες να γίνουν!

granites fraoulas_2

Οι γρανίτες είναι αρκετά παρεξηγημένες. Θεωρούνται ένα “ελαφρύ” και “υγιεινό” γλυκό…. Πολλοί μου λένε ότι προτιμούν να τρώνε γρανίτες αντί για παγωτό γιατί έχουν λιγότερες θερμίδες… Εάν οι γρανίτες είναι σπιτικές τότε συμφωνώ απόλυτα! Είναι ένα μείγμα από φρέσκα φρούτα εποχής με απλά υλικά. Αλλά οι τυποποιημένες γρανίτες είναι γεμάτες ζάχαρη, χρωστικές και συντηρητικά. Ένα καθόλου υγιεινό σνακ λοιπόν.

Αφιερώστε 10 λεπτάκια και μπορείτε να φτιάξετε δικές σας εκπληκτικές γρανίτες. Σε αυτές έχουμε ένα πάντρεμα από τις δικές μου αγαπημένες γεύσεις: φράουλες, λεμόνι και καρύδα!

granites fraoulas 3

Γρανιτες Φραουλας και Καρυδας
 
Συστατικά

  • Στρώση Φράουλας
  • 2 φλιτζάνια φρέσκες ή ημι-κατεψυγμένες φράουλες, καθαρισμένες
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • 2 κ.σ. μέλι

  • Στρώμη Καρύδας
  • ½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπλέντερ, λιώστε τις φράουλες, το χυμό λεμονιού, το νερό και το μέλι. Μοιράστε το μείγμα σε φόρμες για γρανίτες γεμίζοντας τις φορμίτσες μέχρι τη μέση. Καταψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να έχουν στερεοποιηθεί λιγάκι.
  2. Καθώς η στρώση φράουλας παγώνει, χτυπήστε με ένα σύρμα σε μεσαίο μπολ την κρέμα καρύδας, το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλας. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  3. Όταν η στρώση φράουλας είναι ημι-κατεψυγμένο, μοιράστε το μείγμα καρύδας στα φορμάκια. Προσθέστε ξυλάκια για γρανίτες και καταψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες.
  4. Για να τις καταναλώσετε, αφήστε να τρέξει λίγο νερό βρύσης πάνω στα φορμάκια για να βγουη με μεγαλύτερη ευκολία.
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.