Muffins με Κολοκυθακια, Μπανανα & Σοκολατα

Θυμάστε τη μους σοκολάτας; Εάν δεν την είχατε φτιάξατε, κάντε το… (εάν την είχατε φτιάξει, τότε ξαναφτιάξτε την!)

Ο συνδυασμός του αβοκάντο με τη σοκολάτα είναι συναρπαστικός. Δημιουργεί μία υπέροχη κρέμα και όταν κρυώσει μέσα στο ψυγείο, όποιος την φάει δεν θα καταλάβει ότι αποτελείται από υγιεινά (και μόνο) συστατικά.

Αυτό που μου αρέσει είναι να βρίσκω “ύπουλους” τρόπους να βάζω συστατικά σε ένα γεύμα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα καταναλώνονταν εύκολα. Η μους σοκολάτας με αβοκάντο είναι το τέλειο παράδειγμα. Και αυτά τα muffins είναι ένα εξίσου καλό παράδειγμα!

Zucchini_muffin_4

Τα κολοκυθάκια τα λατρεύω. Προσωπικά τα τρώω και ωμά (συνήθως την ώρα που τα κόβω για κάποιο φαγητό και έτσι πρέπει πάντα να υπολογίζω κάτι παραπάνω για μία συνταγή). Αλλά ξέρω ότι πολλοί (παιδάκια κυρίως) δεν τα πολυσυμπαθούν. Και όταν κάτι δεν αποτελεί αγαπημένο φαγητό τότε πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος πιο ευχάριστος. Και τι πιο ευχάριστο από ένα γλυκάκι!

Zucchini_muffin_1

Πιστέψτε με εάν δεν μπορούσατε να δείτε το τρίμμα κολοκυθιού δεν θα καταλαβαίνατε ότι βρίσκονται εκεί μέσα. Ο ρόλος τους πέρα από τη θρεπτικότητα είναι να αυξήσουν την υγρασία του γλυκού. Πέρα από τα κολοκυθάκια, τα muffins αυτά περιέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως σάλτσα μήλου, μπανάνα, γιαούρτι, ασπράδι αβγού και λίγο λάδι καρύδας. Μη σας πω ψέμματα τη σάλτσα μήλου την αγόρασα έτοιμη. Θα την βρείτε στα μεγάλα σουπερ μάρκετ στα υλικά ζαχαροπλαστικής. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε να τη φτιάξετε και μόνη σας με τον τρόπο που μας προτείνει η Εύη από το The Healthy Cook.

Αυτά τα υλικά κρατούν το θερμιδικό περιεχόμενο χαμηλό με αποτέλεσμα να μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά κομματάκια σοκολάτας χωρίς να αισθανόμαστε ενοχές!

Zucchini_muffin_5

Όταν τα φτιάξετε προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης που να φουσκώνει μόνο του. Το βρίσκετε πλεόν στην αγορά, αλλά εάν δυσκολευτείτε μπορείτε να προσθέσετε αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις σε λευκό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Απολαύστε αυτά τα υπέροχα και υγιεινά muffins. Μπορείτε να τα βάλετε και στην κατάψυξη μετά το ψήσιμο και είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσετε τα κολοκυθάκια που κάθονται εκεί στο συρτάρι του ψυγείου.

Zucchini_muffin_3

Muffins με Κολοκυθακια, Μπανανα & Σοκολατα
 
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Συνολικός Χρόνος
 
Τα muffins με κολοκυθακια, μπανανα & σοκολατα είναι υγιεινά, υγρά και απίστευτα νόστιμα!
Συγγραφέας:
Μερίδες: 12
Συστατικά
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
  • 1¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1½ κ.γ. κανέλλα
  • 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες με ένα πιρούνι
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κολοκυθάκι (περίπου 2 κολοκυθάκια)
  • 2 κ.σ. σάλτσα μήλου
  • ⅓ φλιτζάνι γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε 12 χαρτάκια για cupcakes σε ταψάκι με θήκες και λαδώστε ελαφρά το εσωτερικό τους.
  2. Πιέστε το τριμμένο κολοκυθάκι σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας για να βγάλει τυχόν υγρά.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα και την κανέλλα. Αφήστε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ από μίξερ προσθέστε τη μπανάνα, το λάδι καρύδας, το μέλι, τη βανίλια και τα αβγά. Ανακατέψτε στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε το κολοκυθάκι, τη σάλτσα μήλου και το γιαούρτι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά μέχρι να αναμειχθούν. Προσοχή, σταματήστε ΜΟΛΙΣ αναμειχθούν. Θέλουμε να muffins να παραμείνουν υγρά! Προσθέστε και ανακατέωτε με προσοχή τις σταγόνες κουβερτούρας.
  5. Χωρίστε το μείγμα στις θήκες. Το μείγμα μπορεί να φτάσει μέχρι και το χείλος από τα χαρτάκια για να φτιάξετε μεγάλα muffins. Ή γεμίστε τα λιγότερο και αυξήστε τον αριθμό τους.
  6. Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι μία ξύλινη οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.
Διατροφικές Πληροφορίες
Μέγεθος Μερίδας: 1 Θερμίδες: 153 Λιπαρά: 4,4 Υδατάνθρακες: 27,2 Σάκχαρα: 12,6 Φυτικές Ίνες: 3,0 Πρωτεΐνη: 4,3

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.