Πρωινα Μπουριτος

Δεν είμαι πρωινός τύπος.

Εάν δεν υπήρχαν τα «πρέπει» δεν θα σηκωνόμουν από το κρεβάτι. Πρέπει να ετοιμάσω τα διαιτολόγια της ημέρας, πρέπει να ετοιμάσω φαγητό, πρέπει να φύγω νωρίς για να πάω στη δουλειά και ένα σωρό ακόμα πρέπει. Είναι απίστευτο το χάος που δημιουργείται στη μέρα μου όταν σηκωθώ λίγο πιο αργά απ’ ότι πρέπει. Και τι δεν θα έδινα να μπορούσα να απολαύσω το υπέροχο στρώμα για λίγη ώρα ακόμα!

Αλλά έτσι είναι η ζωή…

Μία γυναίκα πρέπει να μάθει να ισορροπεί πολλά πράγματα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι γίνεται όταν υπάρχουν και παιδιά! Ειλικρινά εσάς τις εργαζόμενες-νοικοκυρές που είστε και μητέρες σας θεωρώ υπερήρωες!

Burritos_1

Όπως κάθε Σεπτέμβρη (τότε ξεκινάει η χρονιά στο δικό μου μυαλό), έτσι και φέτος αποφάσισα να κάνω μία ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς. Να θέσω στόχους και να διορθώσω τυχόν λάθη. Να δω πως μπορώ να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη. Ένας από τους στόχους λοιπον που έβαλα ήταν να αποκτήσω μία ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά του ελεύθερου επαγγελματία (μια δουλειά χωρίς ωράρια, σαββατοκύριακα και αργίες), το blogging και την προσωπική ζωή. Είχα χάσει τις επαφές με τις φίλες μου και το σπίτι ήταν σε ένα μαύρο χάλι εξαιτίας των ωραρίων μου.

Για να καταφέρω να πετύχω μια τέτοια ισορροπία όμως ήξερα ότι έπρεπε να κανω καποιες θυσιες… Να θυσιάσω τον ύπνο μου. Να σηκώνομαι νωρίς και να αξιοποιώ αυτές τις πρωινές ώρες της ημέρας οι οποίες είναι δικές μου. Ούτε τα τηλέφωνα να χτυπάνε ασταμάτητα ούτε άλλες παρεμβολές. Απόλυτη ησυχία.

Είναι οι ώρες που καταφέρνω και μαγειρεύω, που βγάζω τη δουλειά της ημέρας και καταφέρνω να απολαύσω το πρωινό μου αντί να το τρώω στο πόδι.

Burittos_4

Δεν θέλω όμως να καταναλώνω πολύ χρόνο το πρωί για να φτιάξω το πρωινό μου. Θέλω απλά να το απολάυσω! Έτσι συνήθως στις αρχές τις βδομάδας φτιάχνω pancakes ή βάφλες τις οποίες βάζω στην κατάψυξη και τις ξεπαγώνω στη φρυγανιέρα, muffins που επίσης βάζω στην κατάψυξη ή κάποιο smoothie που μπορεί να έχω στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο (διατηρούνται για 2 μέρες). Αυτή η οργάνωση του πρωινού μου γλιτώνει χρόνο για να μπορώ να κάνω άλλα πράγματα! Τα μπουρίτος είναι ένα ακόμα τέλειο παράδειγμα για να κερδίζω χρόνο καθώς και τα μπισκότα με δυο υλικά που μοιράστηκα μαζί σας.

_DSC9543

Τα μπουτίτος πρωινού είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή και είναι ένα από τα αγαπημένα μας πρωινά. Εάν μπουν στην κατάψυξη μπορειτε να απολαμβάνετε για αρκετό χρονικό διάστημα! Απλά τα βάζετε όπως είναι παγωμένα στο φούρνο ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ή εάν έχετε προνοήσει μπορείτε να τα βάλετε στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ και απλά να τα ζεστάνετε στην τοστιέρα το πρωί! Τι πιο εύκολο;

Burritos_5(Φτιάχνοντας μπουριτος για γενέθλια)

5.0 from 1 reviews
Πρωινά Μπουρίτος
 
Συστατικά
  • 0,5 κιλό χοιρινό κιμά
  • Μπαχαρικά της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποιώ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, ετσραγκόν, κανέλα)
  • Μία κόκκινη πιπεριά κομμένη
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 αβγά
  • ¼ φλιτζάνι ημιάπαχο γάλα
  • ¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί ή 6 φέτες κίτρινο τυρί
  • 12 τορτίγιας μεσαίου μεγέθους
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά σοτάρετε τον κιμά με τα μπαχαρικά για 5 λεπτά (χωρίς λάδι). Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ακόμα. Στραγγίξτε τυχόν λίπος που έχει βγει από τον κιμά και βάλτε το μείγμα σε ένα πιάτο.
  2. Στο ίδιο σκεύος προσθέστε το ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα αβγά με το γάλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τα αβγά στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να γίνουν scrambled και μέχρι να αποκτήσουν τη σύσταση που εσείς επιθυμείτε. Αφαιρέστε από το μάτι και ανακατέψτε με το μείγμα του κιμά.
  3. Για να συναρμολογήσετε τα burritos, βάλτε 1 κ.σ. τριμμένο τυρί (ή ½ φέτα τυρί) στο κέντρο της τορτίγιας. Προσθέστε το μείγμα αβγού. Διπλώστε τις δύο άκρες της τορτίγιας προς το κέντρο και μετά τυλίξτε σε ρολό. Τα μπουρίτος μπορούν να τυλιχτούν ένα ένα σε μεμβράνη ή να τα βάλετε σε σακουλίτσα τροφίμων όπως είναι.
  4. Για να τα ζεστάνετε: Προθερμάνετε το φουρνο στους 160 βαθμούς και ζεστάνετε τα μπουτίτος κατευθείαν από την κατάψυξη σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι το κέντρο να μαλακώσει. Ή στο φούρνο μικροκυμάτων: ζεστάνετε τα μπουρίτος κατευθείαν από την κατάψυξη για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κέντρο τους.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

2 Comments

  • ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ says:

    Η συνταγη φαινεται ενδιαφερουσα .Θαθελα να τη φτιαξω αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι πρεπει να βαλω 6 αυγα !Το κιτρινο τυρι μπορει να ειναι ARLA η MILNER ,light δηλ
    Ρωταω γιατι ακολουθω μια διαιτα για τη χοληστερινη μου
    Ευχαριστω

    • Τα 6 αβγά είναι για να φτιάξετε 12 πίτες. Αρα η ποσότητα αβγού που αντιστοιχεί στην κάθε πίτα είναι 1/2 αβγό! Μία μερίδα είναι 1-2 πίτες, αρα στην ουσία δεν ξεπερνάτε το ένα αβγό ανά ατόμο. Το κίτρινο τυρί μπορεί να είναι με ότι λιπαρά επιθυμείτε εσείς. Πάντως όσον αφορά τη χοληστρόλη σας, μην σας προβληματίζει το αβγό. Οι νέες έρευνες δείχνουν ότι η χοληστρόlη της διατροφής δεν επηρεάζει την χοληστρόλη του άιματος όσο νομίζαμε. Μπορείτε να καταναλωνετε και καθημερινά χωρίς πρόβλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.