Χριστουγεννιατικα Στολιδια Κανελας

Χριστουγεννιατικα στολίδια κανελας

Η μυρωδιά της κανελας πάντα ξυπνάει μέσα μου τη γιορτινή διάθεση. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να ξυπνάει αναμνήσεις και συναισθήματα από όλα τα Χριστούγεννα που έχω περάσει… και ιδίως της αθώας παιδικής ηλικίας.

Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις απο τα παιδικά μου Χριστούγεννα… Θυμάμαι που αφήναμε για τον ‘Αγιο Βασίλη φρεσκοψημένα μπισκότα κανέλας με ένα ποτήρι γάλα. Μην έρθει ο χοντούλης μας και μείνει νηστικός! Και φυσικά αφήναμε και καροτάκια για τους τάρανδους! Και γενικά πάντα θυμάμαι κάτι να ψήνεται που να μοσχομυρίζει κανέλα.

xmas_ornament_2,1

Έτσι αυτή τη χρονιά σκέφτηκα να φέρω λίγη από αυτή την κανελένια αγάπη στο χριστουγεννιάτικο στόλισμα. Κάλαντα να παίζουν στο ραδιόφωνο, εγώ να παιδεύομαι με τα φώτα του δέντρου και το σπίτι να ευωδιάζει από το άρωμα αυτών των απλών χριστουγεννιάτικων στολιδιων κανέλας… Αξία ανεκτίμητη!

Αυτά τα στολίδια είναι τόσο εύκολα να γίνουν και το άρωμά τους παραμένει για αρκετά χρόνια! Φαντάζομαι θα ήταν μία ωραία χριστουγεννιάτικη παράδοση που μπορείτε να καθιερώσετε με τα παιδιά σας! Γιατί είναι τόσο απλά που μπορούν να συμμετέχουν στη δημιουργία τους!

xmas_ornament_3.1

Εκτός από το να στολίσετε το δέντρο, θα μπορούσατε επίσης να τα δέσετε πάνω στα χριστουγεννιάτικα δώρα σας ή να αποτελέσουν και τα ίδια μικρά δωράκια! Ελπίζω να διασκεδάσετε φτιάχνοντάς τα!

Χριστουγεννιατικα Στολιδια Κανελας
 
Συστατικά
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη κανέλα
  • Λαδόκολλα
  • Κουπ-πατ
  • Κορδόνι
Εκτέλεση
  1. Αναμείξτε τη σάλτσα μήλου με τη κανέλα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Με τα χέρια σας φτιάξτε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 90 βαθμούς.
  3. Πασπαλίστε τη λαδόκολλα με κανέλα (όπως θα κάνατε με αλεύρι για να φτιάξετε πίτσα ή ψωμί). Βάλτε τη ζύμη στην κανελωμένη επιφάνεια. Πασπαλίστε ξανά με κανέλα και προσθέστε μία δεύετρη λαδόκολλα από πάνω. Με έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη.
  4. Με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ σχηματίστε τα στολίδια σας. Με προσοχή μεταφέρετε σε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα καλαμάκι για σουβλάκι φτιάξτε τρυπούλες από όπου θα περάσετε το κορδονάκι σας μετά το ψήσιμο.
  5. Ψήστε τα στολίδια σας για 2-2,5 ώρες, μέχρι να γίνουν σκληρά και αρωματικά.
  6. Περάστε τα κορδονάκια σας και χρησιμοποιήστε ως στολίδια. Μην τα φάτε!
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.