Μεξικανικο Μειγμα Μπαχαρικων

Εάν έπρεπε να επιλέξω μία κουζίνα που μου αρέσει πιο πολύ από όλες θα δυσκολευόμουν πάρα πολύ. Έχω ιδιαίτερες γευτικές προτιμήσεις και είμαι ανοιχτή σε πολλές γεύσεις. Και το “κακό” είναι ότι οι περισσότερες κουζίνες που έχω δοκιμάσει μου αρέσουν αφού η κάθε μία έχει κάτι τόσο μοναδικό να προσφέρει! Εάν ωστόσο ήταν να επιλέξω μία, θα επέλεγα σίγουρα την μεξικάνικη.

Λατρεύω την μεξικάνικη κουζίνα! Και φτιάχνουμε συχνά τέτοια φαγητά στο σπίτι. Τάκος, φαχίτας, κεσαντίγιας, κοτόπουλο με πιπεριές τσιπότλε και πολλά ακόμα. Και πάντα το αποτέλεσμα βγαίνει τέλειο όταν χρησιμοποιώ το δικό μου μείγμα μπαχαρικών!

mexican1

Μα γιατί θα μου πείτε να φτιάξετε δικό σας όταν υπάρχουν ήδη έτοιμα μείγματα στην αγορα; Τα περισσότερα από αυτά είναι γεμάτα με συντηρητικά, τεχνητά χρώματα, αλεύρι (με αποτέλεσμα να περιέχουν γλουτένη) και μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο καυτερά από αυτό που θέλετε. Έτσι για να αποφύγετε όλα αυτά και να μπορέσετε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό συνδυασμό, αφιερώστε 2 λεπτά και φτιάξτε αυτό το μείγμα! Είναι εύκολο, οικονομικό και μπορεί να αποτελέσει και ένα ωραίο δώρο τώρα μέσα στις γιορτές. Απλά βάλτε το μείγμα σε ένα όμορφο γυάλινο βαζάκι, τυλίξτε με μία ωραία κορδέλα και κολλήστε μία όμορφη ετικέτα!

mexikaniko meigma 1.1

Όπως είπα, μπορείτε να προσαρμόσετε το μειγμα μπαχαρικων στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Άρα εάν κάποιο από αυτά τα υλικά δεν σας αρέσουν ή ένα σας λείπει κάποιο, δεν πειράζει! Φτιάξτε μία μικρή δόση για να δείτε εάν σας αρέσει και προσαρμόστε τις ποσότητες για την επόμενη παρτίδα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε μπορείτε να τα δείτε στην πάνω εικόνα και είναι: σκόνη τσίλι, κύμινο, σκόνη σκόρδου, πάπρικα, ρίγανη, σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο.

_DSC0140

Κυριολεκτικά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ανακατέψετε όλα μαζί και μετά να το φυλάξετε στο ντουλαπάκι με τα μπαχαρικά σας. Είναι τέλειο σε σούπες, σε ντιπς, με κοτόπουλο, μοσχάρι και λαχανικά και φυσικά μέσα σε τάκος!

Μεξικανικο Μειγμα Μπαχαρικων
 
Συστατικά
  • 1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση
  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 6 μήνες.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.