Κοτοσαλατα με Μανγκο

Η ζωή μου γενικά είναι χαοτική και πιεστική. Η έλλειψη χρόνου την χαρακτηρίζει απόλυτα με ένα στυλ του τύπου “Έχω ελάχιστο χρόνο να μαγειρέψω και καθόλου χρόνο για να βάλω πλυντήριο.”

Όπως όμως σας είχα πει στην τελευταία ανάρτηση του 2015, έκατσα 10 μέρες να ξεκουραστώ. Σε αυτές τις μέρες αναλογίστηκα τη χρονιά που πέρασε και κατάλαβα ότι πρέπει να θέσω κάποια όρια για το 2016 ώστε να ξεκουράζομαι περισσότερο.

Chicken Salad 1

Έτσι λοιπόν οι αποφάσεις μου για το 2016 είναι οι εξής:

  1. Γυμναστήριο. Δεσμεύομαι να πηγαίνω πιο συχνά στο γυμναστήριο. Είναι εκτόνωση και με βοηθάει να κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια. Έχω πιο βαθύ και ήρεμο ύπνο και ξυπνάω πιο εύκολα, πιο ξεκούραστα και με μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας.
  2. Περισσότερη Προετοιμασία. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά, η προετοιμασία είναι μέσα στις τοπ προτεραιότητες. Χωρίς μία ημέρα προσετοιμασίας, η τήρηση μιάς υγιεινής διατροφής γίνεται χρονοβόρα και κουραστική. Μου αρέσει να ξοδεύω χρόνο στη κουζίνα, αλλά καλώς ή κακώς η δουλειά μου τρώει ήδη αρκετό χρόνο. Επίσης θέλω να μπορώ να κάθομαι λιγάκι με τον αρραβωνιαστικό μου όταν γυρίζω σπίτι αντί να σπαταλάω αυτόν τον ελάχιστο χρόνο αποκλειστικά στην κουζίνα.
  3. Ημέρα Ξεκούρασης. Χμμμ… Όχι ακριβώς μέρα, όσο πρωινό. Από το Σεπτέμβριο είχα καθιερώσει να μην βάζω ραντεβού τα πρωινά της Δευτέρα ώστε να έχω τουλάχιστον μία μέρα να κοιμάμαι. Και θα προσπαθήσω να το διατηρήσω αυτό. Απόγευμα και βράδυ Κυριακής + πρωινό Δευτέρας.

Chicken Salad 2

Έτσι λοιπόν το 2016 δίνω την “άδεια” στον εαυτό μου να ξεκουραζομαι περισσότερο. Και επειδή το φαγητό είναι μία σημαντική πτυχή της καθημερινότητας η ξεκούραση συνεπάγεται και απλούστερα γεύματα. Όπως αυτή η σαλάτα.

Εάν την ημέρα της προετοιμασίας έχω πλύνει τα λαχανικά μου, έχω κόψει τα φρούτα μου, έχω φτιάξει τη βινεγκρέτ και την έχω αποθηκεύσει σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο, έχω κάνει ήδη τη μισή δουλειά. Και εάν μία μέρα μέσα στη βδομάδα φτιάξω κοτόπουλο, μπορώ να βάλω λίγο παραπάνω για να περισσέψει για δυο μέρες. Έτσι τη δεύτερη μέρα έχω έτοιμη τη σος, πλυμμένα τα λαχανικά, κομμένο το μάνγκο και ψημένο το κοτόπουλο. Τι μου μένει; Να τα ανακατέψω και να φάω. Τόσο απλά!

Chicken Salad 3

Γενικά οι κοτοσαλάτες είναι από τα αγαπημένα μου γεύματα. Απλά, υγιεινά και ελαφριά (όταν παρασκευαστούν με τον δικό μου τρόπο βέβαια!). Και για να τονίσω το πόσο βολική είναι αυτή η σαλάτα θα πω το εξής: καλύπτει το κομμάτι της προετοιμασίας μου (2nd point: check!), μπορώ να τη φτιάξω την ημέρα της ξεκούρασης ώστε να είναι πραγματική μέρα ξεκούρασης (3rd point: check!) και μου δίνει τη δυνατότητα να πάω το βράδυ γυμναστήριο αντί να μαγειρέψω το φαγητό της επόμενης μέρας (1st point: check!). Ακριβώς αυτό που ήθελα!

Chicken Salad 5

Κοτοσαλατα με Μανγκο
 
Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 2 μεσαία μάνγκο
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • Λίγο στυμμένο λεμόνι
  • 300-350 γραμμάρια ψημένο κοτόπουλο
  • 200 γραμμάρια ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (π.χ. ρόκα, σπανάκι, κλπ.)
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Για την ντρέσινγκ:
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε τα μάνγκο και κόψτε σε λωρίδες.
  2. Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι βγάλτε τη σάρκα και κόψτε σε φέτες. Στύψτε λίγο λεμόνι πάνω στο αβοκάντο για να μην μαυρίσει.
  3. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  4. Ανακατέψτε το μάνγκο με το αβοκάντο, τα πράσινα λαχανικά και το κοτόπουλο.
  5. Φτιάξτε τη ντρέσινγκ: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα βάζο, κλείστε με το καπάκι και ανακινήστε.
  6. Προσθέστε τη ντρέσινγκ στη σαλάτα. Ανακατέψτε και μοιράστε σε 4 πιάτα.
  7. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κουκουνάρι από πάνω.

 Chicken Salad 6

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

6 Comments

  • aris says:

    Υπέροχες φωτογραφίες Σταυρούλα!!! Πολύ αναβαθμισμένες 😉

    Τέλειο το μάγκο!!!! Τέλειο και σε σαλάτα!!!

    Έχεις δίκιο, η διατροφή και η γυμναστική θέλουν λίγη οργάνωση αλλά μόλις γίνουν μια ωραία ρουτίνα μετά τρέχουν από μόνα τους!

    • Σ’ευχαριστω πολυ! Ειχα καλο φωτισμο, καλη ψυχολογια και ηρεμια / χρονο 🙂 Τη γυμναστική ακομα προσπαθώ να την κάνω ρουτινα αλλά που θα πάει θα τα καταφερω!

  • Αθηνά says:

    Πολύ όμορφη πρόταση και πολύχρωμη!!! Την κρατάω στα must για μία υγιεινή διατροφή!! Χαίρομαι για τα resolutions σου!! Εγώ δεν έχω γιατί πολύ δύσκολα καταφέρνω να τα τηρώ και απογοητεύομαι!! Αχ έλλειψη χρόνου…story of my life!

  • Πολύ ωραια και δροσερη φαινεται η σαλατα αυτη!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.