Κοτοσαλατα με Γιαουρτι

κοτοσαλατα

Μέχρι πριν 2 μήνες είχα βάλει τη ζωή μου σε μία ωραία τάξη. Είχα τη δουλειά μου, το μαγείρεμα, τη γυμναστική μου, την ενασχόλησή μου με το blog και κάποιες ώρες για μένα το σαββατοκύριακο. Είχα βρει ακόμα και τρόπο να αρχίσω να διαβάζω βιβλία πάλι. Με τόσες ώρες οδηγησης κάθε μέρα από το ένα σπίτι στο άλλο ο μόνος τρόπος για να καταφέρω να διαβάσω ένα βιβλίο ήταν να μου το διαβάζουν! Για οσους δεν το ξέρετε υπάρχει μια υπηρεσία του Amazon που λέγεται Audible και μπορείτε να κατεβάζετε βιβλία όπου σας τα διαβάζει κάποιος (πολλές φορές και ο ίδιος ο συγγραφέας). Εκπληκτικό για όποιον δεν έχει το χρόνο και θέλει να κάνει multitasking!

Έτσι κυλούσε η ζωή χωρίς προβλήματα… Πανεύκολη!

Kotosalata_3

Ε, λοιπόν αυτό το πλάνο βούλιαξε από το Πάσχα και μετά…

Μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα και καθώς ήμουν στη λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου (όχι δεν άκουγα το Audible, είχα πληρη προσοχή στο δρόμο) μια νταλίκα επιχείρησε να αλλάξει λωρίδα από τη μεσαία στη δεξιά χωρίς να κοιτάξει και έπεσε πάνω μου. Ευτυχώς η ζημιά ηταν μονο υλική αλλα το σοκ ηταν έντονο.

Εκεί ήταν που έχασα λίγο τον έλεγχο του προγράμματός μου. Σταμάτησα να ακούω τα βιβλία (ακόμα και ραδιόφωνο) απο φόβο να μην είμαι αφηρημένη. Για το blog είχα ήδη αρχίσει να μην προλαβαίνω να γράφω άρθρα λόγω δουλειάς, αλλά μετά απο αυτό το μόνο που ήθελα ήταν να γυρνάω σπίτι και να κάθομαι στην τηλεόραση μη έχοντας όρεξη για τίποτα άλλο. Και μαζι και με την προετοιμασία του επερχόμενου “μεγάλου πάρτυ” (=γάμος) έχασα τη σειρά μου και τον εαυτό μου.

Kotosalata_4

Και όταν η ζωή γίνεται ανάκατη είναι εύκολο να παρασυρθεί και η διατροφή. Βλέπετε, το γεγονός οτι ξέρω δυο-τρία πράγματα παραπάνω για το τι πρέπει να κάνω δεν σημαίνει ότι και εγώ τα εφαρμόζω πάντα τέλεια. Αν σας κάνει να νιώθετε καλύτερα να ξέρετε ότι και εγώ κατά καιρούς τα κάνω θάλασσα!!

Έτσι η διατροφή μας άρχισε το τελευταίο διάστημα να απαρτίζεται από τορτίγιες, παξιμάδια με τυρί, σάντουιτς και σουβλάκια. Στην καλύτερη καμιά σαλατα με πλιγούρι. Υγιεινά από τη μιά αλλά σε καμιά περίπτωση αυτό που θέλω. Έχασα τη μέρα προετοιμασίας μου και αυτό μας κόστισε.

Αλλά ήθε η ώρα για το comeback!

Kotosalata_6

Στην αναζήτησή μου λοιπόν για γρήγορα φαγητά ανακαλύψαμε αυτή την υπέροχη κοτοσαλατα! Είναι πολύ εύκολη να γίνει, είναι δροσερή, μπορεί να μπει σε σαλάτες ή σάντουιτς ή να φαγωθεί σκέτη με κράκερς!

Kotosalata_5

Ξεκινάτε με κοτόπουλο ψημένο. Μπορεί να έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα ή μπορείτε να αγοράσετε κοτόπουλο ψητό απο το σούπερ μάρκετ. Το βάζετε στο μίξερ για να πετύχετε μια ωραία υφή σαν αυτή της έτοιμης κοτοσαλατας. Προσθέτετε σταφύλια, αμύγδαλα, σέλερυ, γιαούρτι και  μουστάρδα για την τραγανή υφή και τη δροσερή γεύση. Μπορείτε να φτιάξετε την κοτοσαλατα στην ημέρα προετοιμασίας σας για να την απολαμβάνετε σαν ένα γρήγορο και ελαφρύ σνακ μέσα σε φύλλα μαρουλιού ή πάνω σε ρυζογκοφρέτες ή σαν ενα ελαφρύ γεύμα ανάμεσα σε 2 φέτες ψωμί.

Kotosalata_2

Και τωρα με συγχωρείτε, πάω να απολαύσω το γευματάκι μου και να συνεχίσω τη δουλειά! Καλή όρεξη!!

Κοτοσαλάτα με Γιαούρτι
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 3-4 μερίδες
Συστατικά
  • Μισό κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο (μπορείτε να μαγειρέψετε ολόκληρο κοτόπουλο και να χρησιμοποιήσετε και τα κόκκαλα για ζωμό ή να αγοράσετε ψητό κοτόπουλο σούβλας)
  • ½ φλιτζάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι σταφύλια κόκκινα κομμένα στα 4
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
  • ¼ φλιτζάνι μαϊντανό
  • 3 κ.σ. γιαούρτι*
  • 3 κ.σ. μουστάρδα*
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Βάλτε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο μπολ του πολυμίξερ. Λειτουργήστε το μίξερ στο pulse για 10 δευτερόλεπτα. Προσοχή να μην κάνετε το κοτόπουλο πουρέ!
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το κοτόπουλο, τα αμύγδαλα, τα σταφύλια, το σέλερυ και το μαϊντανό. Προσθέστε τη μαγιονέζα και τη μουστλαρδα μέχρι να πετύχετε τη σύσταση που θέλετε. Προσθέστε και αλατοπίπερο.
  3. Αποθηκεύστε τη κοτοσαλάτα στο ψυγείο. Σερβίρετε σε φύλλα μαρουλιού, πάνω σε κράκερς ή ρυζογκοφρέτες ή μέσα σε σάντουιτς.
Σημειώσεις
*Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο γιαούρτι ή μουστάρδα. Ξεκινήστε με 1 κ.σ. από το καθένα και σταδιακά αυξήστε μέχρι να πετύχετε τη σύσταση και την υφή που θέλετε.

Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σκόνη σκόρδου για μία παραπάνω ενίσχυση της γεύσης

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.