Μπουκιες Ενεργειας με Φυστικοβουτυρο και Μελι (Χωρις Ψησιμο)

ενεργεια φυστικοβουτυρο

Δεν ξέρω εάν έχει πέσει στην αντιληψή σας το νέο παιχνίδι που έχει επιφέρει τρέλα παγκοσμίως… Ενώ τα βιντεοπαιχνίδια έχουν κατηγορηθεί για μείωση της φυσικής δραστηριότητας και ενίσχυση του καθιστικού τρόπου ζωής, το νέο παιχνίδι έχει κάνει μία μεγάλη πρωτοτυπία. Έχει οδηγήσει τον gamer να αυξήσει τα επίπεδα άσκησής του! Ο λόγος για το Pokemon Go!

PicMonkey Collage

Έχει μονάχα λίγες μέρες που κυκλοφόρησε και ήδη έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία ξεπερνώντας σε χρήση ακόμα και το Twitter. Σύμφωνα με ψυχολόγους και ειδικούς fitness είναι πολύ καλό για την σωματική αλλά και ψυχική υγεία, καθώς φαίνεται να μπορεί να βοηθήσει και άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.

Το Pokemon Go έχει οδηγήσει τους χρήστες του να τρέχουν από δρόμο σε δρόμο και από τη μία γωνιά της πλατείας στην άλλη στην προσπάθειά τους να πιάσουν τα εικονικά πόκεμονς με την κάμερα του κινητού τους. Χρησιμοποιώντας τα Google Maps το application δημιουργεί έναν κόσμο που καθρεπτίζει τον πραγματικό και έτσι βλέπουμε με μεγάλη ακρίβεια τον χάρτη της περιοχής που βρισκόμαστε και όταν έρθει η ώρα να πιάσουμε τα πόκεμον ενεργοποιείται η κάμερα και βλέπουμε το πόκεμον μέσα στην εικόνα.

Mpoukies_energeias_4

Με το Pokemon Go περπατήσαμε την Κυριακή 7,5 χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας καίγοντας 350 θερμίδες. Γυρίσαμε στο σπίτι και το απόγευμα θέλαμε να ξαναβγούμε να πιάσουμε κι άλλα πόκεμον! Αλλά είχε πέσει ο server άπο τους πολλούς χρήστες και δεν μπορούσαμε να συνδεθούμε. Και έτσι δεν βγήκαμε. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε και δεν περπατήσαμε άλλο. Τόσο απλά! Το Pokemon Go δίνει μεγάλο κίνητρο για άσκηση και έτσι μην αποτρέπετε τα παιδιά σας από το συγκεκριμένο παιχνίδι!

Mpoukies_energeias_3

Το κυνήγι των Ποκεμον όμως μπορεί να γίνει εξαντλητικό. Χρειάζονται και οι κατάλληλες δόσεις ενέργειας για να έχετε τις αντοχές να τρέχετε από εδώ και από εκεί. Μπουκιές ενέργειας!

Mpoukies_energeias_1

Τι είναι οι μπουκιές ενέργειας; Δεν είναι τίποτα άλλο από μπάρες ενέργειας σε πιο πρακτικό σχήμα για να μπορείτε εύκολα να τα παίρνετε μαζί σας και να ελέγχετε το μέγεθος της μερίδας σας. Δεν περιέχουν ζάχαρη (μόνο μέλι), δεν περιέχουν σοκολάτα (μόνο κακάο), δεν περιέχουν αλεύρι (μόνο βρώμη), δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι πλούσια σε ωμέγα-3 (λιναρόσπορο και σπόρους τσία). Επομένως φορτίστε το κινητό σας, βάλτε καπέλο και αντιηλιακό, πάρτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας και ένα σακουλάκι με μπουκιές ενέργειας και πάμε να κυνηγήσουμε ποκεμον!

5.0 from 2 reviews
Μπουκιες Ενεργειας με Φυστικοβουτυρο και Μελι (Χωρις Ψησιμο)
 
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Συνολικός Χρόνος
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 20-25
Συστατικά
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • ⅔ φλιτζάνι νιφάδες ινδοκάρυδου
  • ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • ½ φλιτζάνι λιναρόσπορο
  • ⅓ φλιτζάνι μέλι ή αγαύη
  • ¼ φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. σπόρους τσία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ώστε να γίνει το μείγμα πιο στέρεο.
  2. Πλάστε το μείγμα σε μπαλίτσες σε ότι μέγεθος επιθυμείτε (τα δικά μου είναι περίπου 2-3 εκατοστά). Αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου μία βδομάδα.
Σημειώσεις
Εάν το μείγμα σας φανεί πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο παραπάνω μέλι ή φυστικοβούτυρο. Εάν το μείγμα σας βγεί πολύ υγρό, προσθέστε λίγη ακόμα βρώμη.

 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.