Μαφινς Ομελετας

μαφινς ομελετας

Ένας μήνας ακόμα…

Ύστερα από 1,5 χρόνο από την ημέρα της πρότασης και ενός χρόνου προετοιμασίας, η μεγάλη μέρα είναι σχεδόν εδώ!

omelet muffin 1

Δεν μπορώ να πω ότι η οργάνωση ενός γάμου είναι ό,τι πιο εύκολο. Νομίζω αυτό που με βοήθησε όμως ήταν η καλή διαχείρηση του χρόνου που είχα. Είναι τόσα αυτά που πρέπει να γίνουν! Πάντα απορούσα με τις νύφες για το πως τρελαίνονται έτσι, αλλά τελικά συμβαίνουν πολλά στο παρασκήνιο που δεν ήξερα… Εάν έχω μία συμβουλή για μέλλουσες νύφες αυτό είναι ΟΡΓΑΝΩΣΗ! Δεν ξέρω πόσο πολύ να τονίσω αυτή τη λέξη. Είχα checklist με το τι έπρεπε να κάνω κάθε μήνα, λίστα με το budget και όλα τα έξοδα, ηλεκτρονική καταχώρηση των καλεσμένων και έχω ήδη σχεδιάσει ηλεκτρονικά τα τραπέζια του κέντρου και μου μένει να τους τοποθετήσω όλους στη θέση τους.

omelet muffin 2

Μέχρι τώρα δεν είχα αγχωθεί καθόλου. Έχω τις λίστες μου, είμαι εντός προγραμματισμού σε όλα, αλλά… θα γίνουν όλα έτσι οπώς τα θέλω εκείνη την ημέρα; Χθες είδα τον πρώτο μου εφιάλτη για τον γάμο. Ενώ νόμισα ότι δεν υπήρχε άγχος αυτό τρύπωσε ύπουλα στο υποσυνήδειτό μου. Είδα ότι ενώ ήμουν έτοιμη να βάλω το υπέροχο νυφικό μου, ξαφνικά η κοιλιά μου διογκώθηκε και δεν χωρούσα στο φόρεμα!

Μπορεί να γελάτε, αλλά είναι ένας πραγματικός φόβος που έχω. Παθαίνω ξαφνικούς τυμπανισμούς του εντέρου και δεν έχω ενοπίσει την αιτία. Σίγουρα είναι το άγχος αλλά δεν ξέρω εάν είναι και κάτι διατροφικό παράλληλα. Έτσι μετά από αυτόν τον εφιάλτη άρχισα να σκέφτομαι τι πρέπει να φάω για πρωινό και σνακ εκείνη την ημέρα για να μην το πάθω αλλά και για να με κρατήσει όρθια μέχρι το βράδυ.

omelet muffin 3

Έχω λοιπόν έναν μήνα μπροστά μου να πειραματιστώ με πρωινά και σνακς! Πέρα από το να μην με πρήξει θα πρέπει να είναι και κάτι πρακτικό που να μπορώ να το πάρω στα χέρια και να το τσιμπολογήσω χωρίς μαχαιροπίρουνο καθώς από το μεσημέρι και μετά θα γίνεται πανικός στο σπίτι από κόσμο.

omelet muffin 4

Άρχισα λοιπόν το ψάξιμο στο ιντερνετ για “grab and go” πρωινά. Είδα πολλά πραγματάκια αλλά αυτά που κέρδισαν την προσοχή μου ήταν ό,τι είχε σχέση με αβγά. Τα αβγά τα λατρεύω! Αλλά πέρα από την αγάπη μου, τα αβγά είναι σουπερ πρακτικά, υγιεινά, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μπορούν να παρασκευαστούν εκ των προτέρων και δίνουν μεγάλο κορεσμό. Όλα είναι υπέροχα…Βραστά αβγά, μπουρίτος, μάφινς… Έχουμε μιλήσει για τα μπουρίτος, ας δούμε τώρα πως μπορούμε να φτιάξουμε μάφινς ομελετας!

Τα μάφινς ομελετας φτιάχνονται με τον απλό συνδυασμό από αβγά, λίγο γάλα, λαχανικά, τυρί και γαλοπούλα! Στη συνέχεια το μείγμα αυτό ψήνεται στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα ομελετας να μοιάζει με μαφινς.

omelet muffin 6

Υστερά από τη δοκιμή που έκανα, σκέφτηκα κατευθείαν πόσο πρακτικό πρωινό είναι και για τις μέρες που άργησε το ξυπνητήρι να χτυπήσει και φεύγω βιαστικά από το σπίτι σχεδόν νηστική… Νομίζω όλοι το παθαίνουμε αυτό. Γιατί αυτά τα μάφινς ομελετας είναι το απόλυτο πρωινό ή σνακ για αυτά τα πιεσμένα πρωινά. Μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα βάλετε στην κατάψυξη μέχρι 2 μήνες περίπου ή μέχρι 3-4 μέρες στο ψυγείο. Απλά ξεπαγώστε, ζεστάνετε για λίγο και φάτε το. Τόσο εύκολο!

omelet muffin 7

Μαφινς Ομελετας
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 12 μαφινς
Συστατικά
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 φέτες γαλοπούλας, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 8 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί με 10% λιπαρά
  • ¼ φλιτζάνι ημι-άπαχο γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και ½ κ.γ. αλάτι. Σωτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τη γαλοπούλα και σοτάρετε 1-2 λεπτάκια ακόμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τα αβγά, το υπόλοιπο αλάτι, το πιπέρι και το γάλα με σύρμα. Προσθέστε το τυρί και το μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε.
  4. Λαδώστε ελαφρά τις θήκες από ταψάκι για μάφινς ή χρησιμοποιήστε χαρτάκια για μάφινς. Γεμίστε κάθε θηκούλα μέχρι σχεδόν πάνω με το μείγμα σας.
  5. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. Φάτε τα ζεστά ή αποθηκεύστε σε τάπερ στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Εναλλακτικά, αφού κρυώσουν αποθηκεύστε στην κατάψυξη μέχρι 2 μήνες.
Σημειώσεις
Nutrition Facts
Serving Size 1 μάφιν
Servings Per Container 12

Amount Per Serving
Calories 83 Calories from Fat 45
% Daily Value*
Total Fat 5g 8%
Saturated Fat 1.6g 8%
Trans Fat g
Cholesterol 114.5mg 38%
Sodium 362mg 15%
Total Carbohydrate 1.8g 1%
Dietary Fiber 0.2g 1%
Sugars 1.1g
Protein 7.5g 15%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

2 Comments

  • πολύ πρακτικά!
    ώστε μπαίνουν και στην κατάψυξη, ε? τέλεια!
    το άγχος το μειώνουν??? 🙂
    λοιπόν, δεν θέλω άγχος! θα είσαι μια κούκλα και όλα θα πάνε ρολόι!
    φιλιά πολλά!

    • Χαχαχα ευχαριστω Ευη μου!! Μικρες κρισεις ειναι. Έρχονται και φευγουν. Ολα εχουν μπει στην τελικη ευθεια όμως και οπως φαινεται ολα θα πανε καλα!! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.