Μπισκοτα με Βρωμη, Καρυδα και Καρυδια

μπισκοτα

Προειδοποιώ από τώρα ότι αυτά δεν είναι τα πιο διαιτητικά μπισκοτα…. αλλά είναι ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ μπισκοτα που υπάρχουν!

mpoiskota4

Μερικές φορές στη ζωή χρειάζονται κάποιες μικρές εξαιρέσεις. Πρέπει μερικές φορές να σπας τους κανόνες ακόμα και εάν εσύ είσαι από αυτούς που τους φτιάχνουν… Ουπς!

Έτσι και τι πειράζει που είμαι διαιτολόγος; Όταν γιορτάζω θέλω λίγο να το ρίχνω έξω! Γι’ αυτό φέρτε το βούτυρο και πάμε να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα μπισκοτα που έχετε φάει στη ζωή σας!

mpiskota3

Εάν παραβλέψουμε πάντως το κομμάτι του βουτύρου όλα τα υπόλοιπα συστατικά είναι υλικά που θα βρείτε μόνιμα στην υγιεινή τροφοθήκη μου. Έχουμε καστανή ζάχαρη, αβγά, εκχύλισμα βανίλιας, βρώμη, αλεύρι ντίνκελ, καρύδα, καρύδια και σταγόνες κουβερτούρας. Επομένως νομίζω μπορείτε να κάνετε την καρδιά σας πέτρα και να με συγχωρήσετε, ε; Το ήξερα πως μπορείτε!

Αυτά τα μπισκοτα έχουν γίνει το σνακ που φτιάχνω όποτε έχουμε να γιορτάσουμε κάτι και πρέπει να έχουμε κάτι για κέρασμα. Είναι εύκολα να γίνουν, δεν απαιτούν πολύ χρόνο ή πολλά σκεύη, έχει υλικά που συνήθως βρίσκονται στο σπίτι και έχουν την τέλεια υφή… τραγανά και παράλληλα μαλακά. Πόσο πιο τέλεια θα μπορούσαν να είναι;!

mpiskota2

Εάν χρειάζεστε δικαιολογία για να τα φτιάξετε, σήμερα παίρνω εγώ τη ευθύνη… Σςςςς δεν θα το πω πουθενα!

mpiskota4

5.0 from 2 reviews
Μπισκοτα με Βρωμη, Καρυδα και Καρυδια
 
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Συνολικός Χρόνος
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 15 μεγάλα μπισκοτα
Συστατικά
  • 10 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό ολόκληρο + 1 κρόκος αβγού
  • 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1,5 φλιτζάνι βρώμη, περασμένη στο πολυμίξερ ώστε να γίνει σκόνη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ντίνκελ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τρίμμα ινδοκάρυδου
  • 1 φλιτζάνι ψίχα καρυδιών, κοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε στο μίξερ το εξάρτημα του αναδευτήρα και χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη (μπορείτε να το κάνετε και στο χέρι αλλά θα είναι κουραστικό). Μόλις το μείγμα γίνει κρεμώδες και λείο, προσθέστε το αβγό, τον κρόκο αβγού και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε το μείγμα για 40-50 δευτερόλεπτα μέχρι να αποκτήσει πάλι κρεμώδης υφή.
  2. Σε ένα πολυμίξερ ή μπλέντερ χτυπήστε τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Δεν πειράζει εάν υπάρχουν μερικά μεγάλα κομμάτια αρκεί να μην θυμίζει σε τίποτα την κανονική βρώμη. Θέλουμε να γίνει σαν πούδρα.
  3. Προσθέστε στο μπολ του μίξερ τη πούδρα βρώμης, το αλεύρι ντίνκελ, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε την καρύδα, τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας στο μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν. Μην ανακατέψτε πολύ όμως!
  4. Με το εργαλείο για το παγωτό βάλτε ημισφαίρια ζύμης σε ένα ταψάκι όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Φροντίστε να αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκοτα γιατί θα απλώσουν λίγο στο ψήσιμο*. Ψήστε για 12-13 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από πάνω. Όταν τα βγάλετε μην τα αγγίξετε! Θα είναι πάρα πολύ μαλακά. Πρέπει να τα αφήσετε να κρυώσουν καλά.
Σημειώσεις
*Το τελικό σχήμα των μπισκότων εξαρτάται από την αρχική θερμοκρασία του βουτύρου. Εάν το βούτυρό σας είναι πιο ζεστό τα μπισκοτα θα απλώσουν. Εάν είναι πιο κρύο τότε θα σταθούν καλύτερα. Εγώ αφήνω για λίγο το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μπορέσει να χτυπηθεί στο μίξερ αλλά δεν το αφήνω να πάρει εντελώς την θερμοκρασία δωματίου.

**Αφού κρυώσουν τα μπισκοτα, διατηρήστε τα στο ψυγείο. Η γεύση τους όταν είναι κρύα είναι τρεις φορές καλύτερη!

Nutrition Facts
Serving Size 1 μπισκότο
Servings Per Container 15

Amount Per Serving
Calories 308 Calories from Fat 186.3
% Daily Value*
Total Fat 20.7g 32%
Saturated Fat 10.2g 51%
Trans Fat g
Cholesterol 43.9mg 15%
Sodium 150.7mg 6%
Total Carbohydrate 33.7g 11%
Dietary Fiber 2.4g 10%
Sugars 22.9g
Protein 3.6g 7%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

6 Comments

  • aris says:

    Σταυρούλα Χρόνια Πολλά και Καλά!!!!
    Μια χαρά είναι τα μπισκοτάκια σου, να τα χαρείς! Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία να παίρνουμε χαρά από απλά και μικρά πράγματα! :-)))

  • μαρινα δ says:

    Στα συστατικά, δεν βρίσκω τα καρύδια. Μήπως το προτελευταίο συστατικό αντί για “ψίχα καρύδας” είναι “καρύδια ψίχα”;
    Ευχαριστώ.

  • Τετα says:

    Απο γευση..απιστευτα!απο εμφανιση μου απλωσαν λιγο..το βούτυρο μπορεις να μας το δωσεις σε γρ;;

    • Χαίρομαι που σας άρεσαν! Συνήθως τα μπισκότα θα απλώσουν εάν το βούτυρο είναι λίγο πιο ζεστό απ’ότι πρέπει. Δοκίμασέ το την επόμενη φορά με το βούτυρο να είναι ελάχιστα πιο κρύο. Πάντως, 10 κ.σ. βούτυρο είναι περίπου 140-145 γραμμάρια 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.