Σπιτικη Ντρεσινγκ Μπλε Τυριου

ντρεσινγκ μπλε τυρι

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνουν όταν συζητάμε το διατροφικό πρόγραμμα είναι Πως μπορώ να κάνω τη σαλάτα μου πιο νόστιμη; Τη βαρέθηκα! Και αρχίζουν και με ρωτάνε στη συνέχεια εάν μπορούν να προσθέσουν μαγιονέζα ή κάποια έτοιμη ντρέσινγκ του σούπερ μάκρετ. Και όταν η απάντηση είναι όχι η απογοήτευση στα πρόσωπά τους είναι απερίγραπτη.

μπλε τυρι

Δεν χρειάζεται όμως να στερούμε τον εαυτό μας από γεύση μόνο και μόνο επειδή επιλέξαμε να ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Επειδή επιλέξαμε να βγάλουμε από τη ζωή μας τα συσκευασμένα, τυποποιημένα και λιπαρά τρόφιμα. Μπορούμε με απλά υλικά στο σπίτι μας να φτιάξουμε γεύματα ισάξια (για να μην πω καλύτερα) αυτών. Χρειάζονται απλά μικρές και δυναμικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε έναν εφικτό υγιεινό τρόπο διατροφής. Και αυτό είναι το νοήμα της υγιεινής διατροφής φίλες και φίλοι. Να πετύχουμε τέτοιες αλλαγές που θα μπορέσουμε να τις κρατήσουμε μια ζωή. Αλλαγές που θα κάνουν τους άλλους να ζηλεύουν τις δικές επιλογές μας και όχι εμείς τις δικές τους!

Σήμερα ας κάνουμε μία από αυτές τις μικρές και απλές αλλαγές ξεκινώντας από τις σαλάτες. Ας δώσουμε γεύση στη σαλάτα μας!

μπλε τυρι

Αυτό που κάνει τους περισσότερους να αναζητούν μία αλλαγή στη σαλάτα είναι η υφή. Συνήθως όταν μου ζητάνε αλλαγές θέλουν κάτι κρεμώδες όπως η μαγιονέζα ή μία έτοιμη σάλτσα Σίζαρς. Θα συμφωνήσω μαζί τους. Υπάρχει κάτι μαγευτικό στη κρεμώδη ντρέσινγκ… Κάνει τη σαλάτα πιο λαχταριστή, πιο χορταστική… πιο νόστιμη!

Έτσι σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία υγιεινή ντρέσινγκ για τη σαλάτα μας με ένα από τα αγαπημένα μου υλικά… το μπλέ τυρί! Η ντρέσινγκ αυτή απαιτεί μόνο τέσσερα υλικά και πέντε λεπτά (ή και λιγότερο) από τον χρόνο σας. Είναι ένας απλός συνδυασμός από μπλέ τυρί, στραγγιστό γιαούρτι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Και αυτό ήταν. Τόσο απλό! Κρίμα δεν είναι να πάτε να πάρετε το έτοιμο;

μπλε τυρι

Πάμε λοιπόν! Ξέρω ότι δεν μπορείτε να περιμένετε άλλο! Και θέλω να παρακινήσω και όσους είναι διστακτικοί απέναντι στο μπλέ τυρί. Δώστε σε αυτή τη ντρέσινγκ μία ευκαιρία και δεν θα το μετανιώσετε!

Τέσσερα υλικά. Πέντε λεπτά. Πραγματική απόλαυση.

Καλή όρεξη!

5.0 from 1 reviews
Ντρεσινγκ Μπλε Τυριου
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 3-4 άτομα
Συστατικά
  • ⅓ φλιτζάνι μπλέ τυρί
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Στο μπολ του πολυμίξερ βάλτε το μπλέ τυρί, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν τη σύσταση που θέλετε (κρέμα ή με κομματάκια μέσα). Συνήθως για μένα είναι 10-15 δευτερόλεπτα. Μπορείτε επίσης να βάλετε τα υλικά σε ένα μπολ και να τα χτυπήσετε με ένα ραβδομπλέντερ. Ή ακόμα να λιώσετε το μπλέ τυρί με ένα πιρούνι και στη συνέχεια να ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά.
Σημειώσεις
Αποθήκευση: Μπορείτε να διατηρήσετε τη ντρέσιγκ σε ένα δοχείο με καπάκι στο ψυγείο σας για 1-2 βδομάδες. Οι ποσότητες της συνταγής είναι τέτοιες ώστε να σας βγεί μία σχετικά μικρή ποσότητα επομένως σίγουρα θα το έχετε καταναλώσει μέχρι να περάσει η βδομάδα!

Nutrition Facts
Serving Size 2 κ.σ.
Servings Per Container 4

Amount Per Serving
Calories 118 Calories from Fat 90
% Daily Value*
Total Fat 10g 15%
Saturated Fat 3g 15%
Trans Fat g
Cholesterol 9.5mg 3%
Sodium 163mg 7%
Total Carbohydrate 3.5g 1%
Dietary Fiber 0g 0%
Sugars 2.5g
Protein 4g 8%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.
μπλε τυρι

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

2 Comments

  • fani says:

    Καλημέρα!!! Η dressing φοβερή, τη δοκίμασα την ίδια στιγμή που είδα την ανάρτηση!Ευχαριστούμε πολύ Σταυρούλα, όμως έχω να παρατηρήσω κάτι.Στην εκτύπωση δεν φαίνεται το πινακάκι nutrition facts και μιας και αρχειοθετώ τις συνταγές θα ήθελα να υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες.

    • Καλημερα Φανη! Χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσε! Αυτο που λες για την εκτυπωση δεν το ειχα δει να σου πω την αληθεια και ευχαριστώ για την παρατηρηση. Θα κοιταξω να δω πως και εαν μπορω να το διορθωσω! Νασαι καλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.