Ευκολη Γκρανολα Σοκολατας

γκρανολα σοκολατας

Ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά είναι η γκρανόλα. Σας έχω δώσει τη συνταγή και ξέρω ότι την έχετε λατρέψει όσο και εμείς 🙂

Μου αρέσει να τη βάζω μέσα σε μπολ με γάλα ή γιαούρτι και μέχρι να τα ανακατέψω έχω καταβροχθίσει και καμιά χούφτα ακόμα σκέτη από το βάζο. Αφού είναι γεμάτη νοστιμιά και είναι σούπερ θρεπτική!

granola-2

Το ξεκίνημα της ημέρας πρέπει να αποτελείται από στοιχεία ωφέλιμα για την καρδιά όπως είναι οι ξηροί καρποί και η βρώμη. Εάν λοιπόν πείτε στα παιδιά σας πρωί πρωί να φάνε γκρανόλα ή μούσλι μπορεί να εκδηλώσουν έντονα ην αποστροφή τους. Αλλά εάν τους πείτε ότι έχετε σοκολατένια γκρανόλα πως λέτε να αντιδράσουν; Ναι και εγώ έτσι νομίζω… Θα έρθουν τρέχοντας!

granola-3

Αυτή η γκρανόλα μοιάζει εκπλητικά σε γεύση με τα Clusters σοκολάτας. Αλλά διαφέρει σημαντικά στη θρεπτική αξία. Έχοντας βρώμη, λιναρόσπορο, μέλι, ξηρούς καρπούς και κακάο δεν θα μπορούσατε πρωί πρωί να κάνετε καλύτερο δώρο στην οικογένειά σας και στον εαυτό σας.

granola-4

Ο δε συνδυασμός της με γάλα καρύδας είναι εκπληκτικός και πραγματικά δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω όταν το τρώω! Αλλά μπορείτε να τη σερβίρετε με οποιοδήποτε γάλα με κομμένα φρούτα αλλά ακόμα και σκέτα για τσιμπολόγημα.

granola-5

5.0 from 2 reviews
Γκρανολα Σοκολατας
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 45 γραμμάρια
Συστατικά
  • 3 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη ινδική καρύδα
  • ½ φλιτζάνι λιναρόσπορο
  • ½ φλιτζάνι καρύδια σε κομματάκια
  • ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
  • ⅓ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
  • ⅓ φλιτζάνι μέλι
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώστε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη βρώμη, την καρύδα, το λιναρόσπορο και τους ξηρούς καρπούς (εάν τους χρησιμοποιείτε).
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε με σύρμα το κακάο, το λάδι καρύδας, το μέλι και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύστε το μείγμα βρώμης με το μείγμα κακάο και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί όλη η βρώμη με σοκολάτα.
  4. Στρώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στη λαδόκολλα και ψήστε για 15 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε από το φούρνο, ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε από το φούρνο ξανά, αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει χωρίς να ανακατέψτε.
  7. Όταν κρυώσει προσθέστε τις σταγόνες κουβερτούρας. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.
Σημειώσεις

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

6 Comments

  • aris says:

    Τι ωραίες φωτογραφίες Σταυρούλα! Κουμ κουάτ είναι αυτά που βλέπω; Είναι από τα αγαπημένα μου 🙂
    Ευχές για έναν υπέροχο μήνα!

  • Έφη says:

    Η καρύδα και το βούτυρο καρύδας με τι μπορούν να αντικατασταθούν;

    • Δεν το έχω φτιάξει διαφορετικά, επομένως δεν μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά. Θεωρώ ότι το λάδι καρύδας μπορεί να αντικατασταθεί από ελαιόλαδο και ότι θα μπορούσε να παραληφθεί η ινδική καρύδα έχοντας ως αποτέλεσμα μία μικρότερη ποσότητα. Και πάλι όμως δεν είμαι σίγουρη για τις αλλαγές αυτές καθώς δεν το έχω δοκιμάσει!

  • Ιωαννα Μελισσου-Τσιλιακου says:

    καλημερακαι συγχαρητηρια για ολα αυτα που κανετε!
    Θελω να ρωρησω η ινδικη καρυδα ειναι αυτη που βρισκουμε στο σουπερ μαρκετ…και επισης οι 193 θερμιδες που γραφετε αντιστοιχουν στα 44γρ γκρανολα?

    • Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Ναι η ινδική καρύδα είναι αυτή που βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ. Η γκρανόλα είναι ένα προϊόν το οποίο έχει αρκετές θερμίδες. Εάν παρατηρήσετε και αυτά που είναι στα ράφια των σουπερμάρκετ θα δείτε ότι ανα 100 γραμμάρια έχουν κάτι πάνω από 400 θερμίδες συνήθως. Όταν κάνεις φτιάχνει σπιτική γκρανόλα η διαφορά με την αγοραστή είναι στην περιεκτικότητα της ζάχαρης και στην ποιότητα των υλικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.