Αλμυρες Μπαρες Πρωτεϊνης με Κασιους (Χωρις Γλουτενη)

Θα σας πω κάτι… Αυτές οι αλμυρές μπαρες πρωτεϊνης με κάσιους είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ! Αλήθεια!

Αυτές οι μπάρες είναι νόστιμες, αλμυρές, τραγανές και όπως υποδηλώνει και το όνομα είναι γεμάτες με πρωτεΐνη. Με άλλα λόγια αυτές οι μπάρες είναι ιδανικές σαν πρωινό ή/και σνακ για όσους θέλουν να τρέφονται υγιεινά, γυμνάζονται, έχουν θέμα με το ζάχαρό τους ή έχουν κοιλιοκάκη.

μπαρες πρωτεϊνης

Υπήρξαν αναγνώστες που μου ζήτησαν αλμυρά σνακ που να περιέχουν αλεύρι αμυγδάλου. Έτσι εγώ σας φέρνω αυτή τη συνταγή που περιέχει αλεύρι αμυγδάλου και αλέυρι καρύδας και που είναι διαφορετική από τις περισσότερες μπάρες που είναι γλυκές.

μπαρες πρωτεϊνης

Οι ξηροί καρποί είναι από τα πιο θρεπτικά σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε και είναι πρακτικοί στη μεταφορά. Γίνονται εύκολα όμως μονότονοι (όπως μου χουν πει, εγώ προσωπικά δεν τους βαριέμαι). Έτσι αυτές οι μπάρες αποτελούν εναν εναλλακτικό τρόπο κατανάλωσης ξηρών καρπών. Η κάθε μπάρα περιέχει περίπου 10 γραμμάρια πρωτεΐνης κάνοντας το ιδανικό σνακ για όσους γυμνάζονται αλλά και για όσους ψάχνουν κάτι να τους “κρατήσει” για περισσότερη ώρα καθώς η πρωτεΐνη διατηρεί τον κορεσμό για περισσότερη ώρα.

μπαρες πρωτεϊνης

Εδώ στο Stavroula’s Healthy Cooking έχουμε δει και τις μπάρες βρώμης χωρίς μαγείρεμα (flapjacks) οι οποίες είναι πολύ νόστιμες, χορταστικές και θρεπτικές αλλά δεν διατηρούνται εύκολα εκτός ψυγείου. Αυτές οι μπάρες μεταφέρονται πιο εύκολα και μπορείτε να έχετε συνεχώς μία στην τσάντα σας για ένα εύκολο σνακ. Θα λατρέψετε τη φρεσκάδα του δενδρολίβανου, την ελαφριά γεύση σκόρδου και κρεμμυδιού και το τραγανό κάσιους.

Αλμυρες Μπαρες Πρωτεϊνης με Κασιους
 
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Συνολικός Χρόνος
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 12
Συστατικά
  • 3½ φλιτζάνια ωμά κάσιους (ανάλατα)
  • 2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
  • ½ φλιτζάνι αλέυρι αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  2. Βάλτε τα κάσιους στο μπολ του μίξερ με τη λεπίδα και λειτουργήστε το μίξερ στο pulse πατώντας το κουμπί 2-3 φορές διακεκομμένα. Μπορείτε να θρυμματίσετε και τα κάσιους με ένα γουδοχέρι αλλά θα είναι πιο χρονοβόρο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα κάσιους, το αλεύρι καρύδας, το αλεύρι αμυγδάλου, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Προσθέστε τα αβγά και το λάδι καρύδας και αναμείξτε μέχρι όλο το μείγμα να είναι υγρό.
  5. Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και πιέστε το μείγμα ώστε να σχηγματίσετε ένα ορθοφώνιο περίπου 25 x 18 εκατοστά.
  6. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στις άκρες. Βγάλτε και κόψτε σε μπάρες.
  7. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
  8. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς και αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο για μέχρι 2 βδομάδες.
Σημειώσεις
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.