Λουκανικο Κοτοπουλου με Δυο Ειδων Πατατας

λουκανικο κοτοπουλου

Οι Κυριακές είναι πολύτιμες μέρες…

Μέχρι πριν το καλοκαίρι δούλευα 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς σταματημό. Προσωπικός χρόνος δεν υπήρχε, το σπίτι ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είχα μέσα σε όλα και έναν γάμο να οργανώσω και όπως ήταν αναμενόμενο η κούραση ήταν απερίγραπτη. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά κατάφερα να οργανώσω τη διατροφή μας καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά και να μειώσουμε αρκετά τα έτοιμα φαγητά και το ντελίβερι. Η υπερκόπωση όμως μου χτύπησε αναπόφευκτα την πόρτα και έτσι αποφάσισα να δίνω μία μέρα την εβδομάδα στον εαυτό μου.

Η Κυριακή είναι πλέον μέρα ξεκούρασης. Η μέρα που δεν θα βάλω ξυπνητήρι και που έχω την ευκαιρία να μείνω ακόμα λίγο στο κρεβάτι χουζουρεύοντας. Ο Αστρινός συνήθως έχει ήδη σηκωθεί και ασχολείται με τον υπολογιστή του κάνοντας ησυχία για να μην με ξυπνήσει. Και όταν επιτέλους καταφέρω και σηκωθώ από τα σκεπάσματα το τι θα φάμε είναι από τις πρώτες κουβέντες μας.

λουκανικο κοτοπουλου

Δευτέρα με Σάββατο συνήθως το πρωινό μας αποτελείται από εύκολα πράγματα: πρωινά μπουρίτος στην κατάψυξη, βραστά αβγά στο ψυγείο, σμούθι, τοστ, μάφινς ομελέτας, κέικ, κλπ. Επειδή ο καθένας έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα συνήθως τρώμε το πρωινό μας χώρια και βιαστικά. Την Κυριακή το πρωί όμως έχουμε όρεξη για κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό που θα μας κάνει να καθίσουμε και να φάμε μαζί και που θα μας φέρει πιο κοντά.

λουκανικο κοτοπουλου

Συνήθως αυτό το Κυριακάτικο πρωινό θα είναι κάποιο “περιποιημένο” σάντουιτς (με υλικά διαφορετικά από το συνηθισμένο γαλοπούλα και τυρί), βάφλες, πάνκεικς ή μάφινς. Άλλοτε θα είναι ομελέτα με εποχιακά λαχανικά ή λουκανικο κοτοπουλου με πατάτες.

Το λουκανικο κοτοπουλου με πατάτες και γλυκοπατάτες είναι από τα πιο χορταστικά και νόστιμα πρωινά που φτιάχνουμε. Το γεύμα αυτό ξεκινά από το μάτι της κουζίνας και τελειώνει στο φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζεστό τηγάνι με τραγανά κομματάκια λουκάνικου και μαλακές πατατούλες. Ο συνδυασμός δε της κανονικής πατάτας με την γλυκοπατάτα είναι ονειρικός.

λουκανικο κοτοπουλου

Αυτή την Κυριακή λοιπόν συνδυάστε αυτό το μείγμα λουκάνικου, πατάτας και γλυκοπατάτας με φρυγανισμένο ψωμί και αβγά της προτίμησής σας και απολαύστε το με καλή παρέα!

Λουκανικο Κοτοπουλου με Δυο Ειδων Πατατας
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 4 σαν συνοδευτικό
Συστατικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια λουκανικο κοτοπουλου ή γαλοπούλας, σε κυβάκια ή κομμένο στο μίξερ σε μορφή κιμά
  • 2 φλιτζάνια γλυκοπατάτα σε κύβους (περίπου μία γλυκοπατάτα)
  • 1 φλιτζάνι πατάτες baby, καθαρισμένες και κομμένες σε μουκιές
  • 1 φλιτζάνι κόκκινη πιπερια, σε κύβους
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
  • ½-1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Μεταφέρετε στη συνέχεια το λουκάνικο σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
  3. Το τηγάνι τώρα θα πρέπει να έχει πάρει όλα τα αρώματα του λουκάνικου. Επιστρέψτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας χωρίς να το σκουπίσετε και προσθέστε την άλλη μια κ.σ. ελαιόλαδο.Αφού ζεσταθεί, προσθέστε την πιπεριά, τη γλυκοπατάτα και τις πατάτες baby.
  4. Μαγειρέψτε τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ξαναβάλετε το λουκάνικο στο τηγάνι και ανακατέψτε. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο. Εάν το τηγάνι σας δεν μπαίνει στο φούρνο μπορείτε να μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάκι.
  5. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Βγάλτε από τον φούρνο και πασπαλίστε με τυρί, εάν θέλετε. Το τυρί μπορεί να παραληφθεί.
  6. Σερβίρετε τα λουκάνικα με τις πατάτες μαζί με φρέσκα μυρωδικά, φρυγανισμένο ψωμί και αβγά.
Σημειώσεις
λουκανικο κοτοπουλου

 λουκανικο κοτοπουλου

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.