Μπαρες Βρωμης – Κανελας με Επικαλυψη Τυριου

μπαρες βρωμης

Η δουλειά μου απαιτεί το να είμαι πολλές ώρες στο δρόμο…

Ο χρόνος αυτός της οδήγησης από τη μία άκρη της Αττικής στην άλλη μου επιτρέπει να σκέφτομαι πολλά πράγματα. Και εκεί, πάνω στο τιμόνι, είναι που μου’ ρχονται πολλές ιδέες. Μάλιστα σε αυτόν ακριβώς τον χρόνο συνήθως σκέφτομαι τι συνταγές και τι συμβουλές να ανεβάσω στο blog.

μπαρες βρωμης

Μία από τις προηγούμενες μέρες λοιπόν, σκεφτόμουν πόσο κοντά είμαστε πλέον στα Χριστούγεννα και ότι δεν έχω προλάβει να ψωνίσω ή να φτιάξω κανένα χριστουγεννιάτικο δώρο (γιατί λόγω των παιδικών μου χρόνων στην Αμερική απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα δώρα στην Ελλάδα τα δίνουν την Πρωτοχρονιά). Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο τι γλυκό να φτιάξω για το γιορτινό τραπέζι και πολλά πολλά πράγματα δεν έχουν γίνει που θα έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τις γιορτές.

Κάπως έτσι μετά άρχισα να αναρωτιέμαι “Γιατί το τέλος της χρονιάς είναι τόσο απαιτητικό; Γιατί πρέπει να τα κάνουμε όλα τόσα περίπλοκα;“. Και στη συνέχεια λοιπόν αποφάσισα να χαλαρώσω και να τα πάρω όλα ένα ένα. Οι γιορτές δεν υπάρχουν για να μας γεμίζουν άγχος. Θα πρέπει να είναι περίοδος ξεκούρασης και χαλάρωσης.

μπαρες βρωμης

Γυρνώντας στο σπίτι λοιπόν αποφάσισα να βάλω όλες τις δουλειές και τις σκέψεις μου σε μια σειρά. Αφού τα τακτοποίησα και τα μοίρασα όλα μέσα στην εβδομάδα που ακολουθούσε, είπα να φτιάξω και κάτι γρήγορο για να έχουμε για σνακ τις επόμενες μέρες που θα έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι. Μου είχε περισσέψει σάλτσα μήλου από την προηγούμενη βδομάδα που το μοιράστηκα μαζί σας, η διάθεση και η ψυχολογία μου ήδη ήταν σε mode χαλάρωσης και έκανα ότι πιο απλό μπορούσα να κάνω. Την ανακάτεψα με βρώμη, μέλι, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα και γάλα αμυγδάλου και το έβαλα να ψηθεί. Όση ώρα ψηνόταν άρχισα να κάνω τις δουλειές που μου είχα αναθέσει για εκείνη την ημέρα…

Christmas panic attack τέλος.

 

μπαρες βρωμης

Μαλακες Μπαρες Βρωμης - Κανελας με Επικαλυψη Τυριου
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 6
Συστατικά
  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου (άγλυκο)
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζάνι μέλι (εάν η σάλτσα μήλου έχει ήδη μέλι, παραλείψτε αυτό το συστατικό)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. κανέλα

Για την επικάλυψη:
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ αναμίξετε τη βρώμη, τη σάλτσα μήλου, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, τη βανίλια και την κανέλα. Ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά να είναι υγρά.
  3. Αδειάστε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι (περίπου 20 x 20). Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι η βρώμη να είναι στέρεα.
  4. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
  5. Όσο οι μπάρες ψήνονται, σε ένα πολυμιξεράκι χτυπήστε το τυρί κότατζ, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
  7. Κόψτε τις μπάρες στα 6 και αλείψτε την κάθε μπάρα με το μείγμα τυριού. Πασπαλίστε με κανέλα θέλετε και εάν το επιθυμείτε, σερβίρετε με κομμένα φρούτα.
Σημειώσεις
Οι μπάρες αυτές μπορούν να μπουν στην κατάψυξη εάν θέλετε. Αλλά το μείγμα τυριού δεν μπορεί. Παρόλο αυτά μπορεί να θέλετε να φτιάξετε λίγη παραπάνω επάλειψη τυριού για να έχετε στο ψυγείο σας... είναι τόσο νόστιμη!

μπαρες βρωμης
μπαρες βρωμης

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.