Ευκολη Σαλατα με Απλη Ντρεσινγκ

ευκολη σαλατα

Το υγιεινό φαγητό δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο ή γκουρμέ. Το υγιεινό φαγητό είναι τόσο νόστιμο από μόνο του, χάρη στην ποιότητα των συστατικών, που οι συνταγές δεν χρειάζονται να είναι πολύπλοκες ή φασαριόζικες για να είναι πεντανόστιμες και εκπληκτικές!

ευκολη σαλατα

Ξερώ πολλούς ανθρώπους που αυτή τη στιγμή ψάχνουν στο ίντερνετ για υγιεινές συνταγές ώστε να αποτοξινωθούν από την κραιπάλη των γιορτών. Και ενώ όλα φαίνονται εκπληκτικά στο Pinterest και στο Facebook, όταν ανοίγει κανείς να δει τη συνταγή απογοητεύεται από την πολυπλοκότητα των κατά τα άλλα υγιεινών συνταγών. Προσωπικά είμαι υπερ της ποικιλίας και της δοκιμής νέων συνταγών, αλλά μερικές φορές η ιδέα και μόνο της εκτέλεσης μιας νέας συνταγής που απαιτεί πολλά βήματα είναι κουραστική.

Μπορεί να είμαι μόνο εγώ, αλλά εάν νιώθετε και εσείς έτσι τότε ας φτιάξουμε μία εύκολη σαλάτα και ας απολαύσουμε την απλότητα του υγιεινού φαγητού.

ευκολη σαλατα

Αυτή η σαλάτα δεν είναι η πιο πρωτότυπη συνταγή που υπάρχει, αλλά είναι γεμάτη από απλά υλικά που σκανδαλίζουν τον ουρανίσκο και που παρέχουν θρεπτικά συστατικά με την κάθε μπουκιά. Και νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτά τα δύο πράγματα, η γεύση και η θρεπτική αξία, που διαχωρίζουν το υγιεινό φαγητό από το επεξεργασμένο.

ευκολη σαλατα

Χάρη στην απλότητα και στις ευχάριστες γεύσεις αυτής της εύκολης σαλάτα, τη συνταγή αυτή τη φτιάχνουμε συχνά. Μερικές φορές μπορεί να είναι συνοδευτική σαλάτα σε κοτόπουλο φούρνου, σε ψητή μπριζόλα, σε μία μακαρονάδα με κιμά ή σάλτσα λαχανικών ή απλά μαζί με ένα τοστ ή κεσαντίγια (όπως στις φωτογραφίες). Μπορεί όμως να γίνει και κυρίως γεύμα εάν προσθέσετε μέσα κάποια πρωτεΐνη όπως γαρίδες, κομματιασμένο κοτόπουλο ή κρέας και συνοδέψετε με 1-2 φέτες ψωμί. Επίσης, μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τα υλικά και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ό,τι θέλετε.

ευκολη σαλατα

Ευκολη Σαλατα με Απλη Ντρεσινγκ
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 4 σαν συνοδευτικό
Συστατικά
Σαλάτα:
  • 4 φλιτζάνια ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
  • 1 μεσαίο αγγούρι κομμένο στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι ραπανάκια, κομμένα σε φετούλες
  • 2-3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Ντρέσινγκ:
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι, στυμένο (περίπου 2 κ.σ.)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο (προαιρετικό)
  • μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα πράσινα λαχανικά, το αγγούρι, τα ραπανάκια και την παρμεζάνα.
  2. Σε ένα μικρό βάζο βάλτε μέσα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι. Βιδώστε το καπάκι και ανακινήστε.
  3. Περιχύστε τη σαλάτα με τη ντρέσινγκ. Σερβίρετε σαν συνοδευτικό. Ή προσθέστε ψιλοκομμένο κοτόπουλο, βρασμένες γαρίδες ή μπριζόλα σε φέτες για ένα κυρίως γεύμα.
Σημειώσεις
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.