Ωμοφαγικα Ταρτακια με Παγωμενη Κρεμα Μπανανας

ωμοφαγικα ταρτακια

Νιώθω η πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο. Γιατί έχω δίπλα μου έναν άντρα που με λατρεύει, που μ’αγαπάει και που με κάνει να αισθάνομαι ανεκτίμητη.

Με κάνει να γελάω από την πρώτη στιγμή της ημέρας. Ξυπνάμε κυριολεκτικά με το χαμόγελο στα χείλη. Και όλη μέρα περιμένουμε την ώρα και τη στιγμή που θα γυρίσουμε σπίτι για να χωθούμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Πρόσφατα διάβασα ότι υπάρχει εθισμός στα αγκαλιές… Δηλώνω hugaholic λοιπόν!

16681774_757646717721960_4372023531234787329_n

16708192_757645807722051_6030110351034975234_nΦωτογράφος: Αλέξης Κουμαδίτης

Δεν γιορτάσαμε ποτέ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μας φαίνεται μία γιορτή καθαρά εμπορική και ανούσια. Αλλά φέτος, με αφορμή τον γάμο μας, όλες οι καρδούλες που βλέπω παντού μου ξύπνησαν πάλι τις γλυκιές αναμνήσεις εκείνης της ημέρας. Και θέλοντας να δείξω στον Αστρινό πόσο πολύ τον αγαπώ, αποφάσισα να του φτιάξω κάτι που επίσης αγαπάει πάρα πολύ…ένα γλυκάκι!

tartakia_1

Δεν μπορώ  να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να γιορτάσω την ημέρα αυτή από ένα σπιτικό γλυκάκι φτιαγμένο με μία δόση αγάπης και μία πρέζα ευγνωμοσύνης. Έτσι σήμερα σας παρουσιάζω μία συνταγή για ταρτάκια χωρίς γλουτένη και γεμισμένα με μία ονειρική κρέμα χωρίς λακτόζη. Γιατί πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας ακόμα και κάτι τέτοιες μέρες!

tartakia_2

Εσείς τι θα φτιάξετε για το αγαπημένο σας πρόσωπο;

16708542_757646954388603_9154793787467034126_n

Happy Valentine’s Day!

Ωμοφαγικα Ταρτακια με Παγωμενη Κρεμα Μπανανας
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 4 ταρτάκια ή μία μεγάλη τάρτα. Η συνταγή είναι για 8 μερίδες
Συστατικά
  • ½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
  • 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
  • ¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο, άγλυκο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 200 γραμμάρια αποξηραμένους χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και κομμένοι σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου (όχι λιωμένο)
  • 2 μεγάλες μπανάνες, καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες (περίπου 2 ώρες στην κατάψυξη)
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Τοποθετήστε τα κάσιους σε ένα μικρό μπολ και σκεπάστε με νερό. Αφήστε στην άκρη να μουλιάσουν τα κάσιους σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχισγτον 3 ώρες και μέχρι 12 ώρες.
  2. Σε ένα πολυμίξερ, βάλτε τα αμύγδαλα και χτυπήστε για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια σαν άμμο. Προσθέστε το κακάο και το αλάτι. Χτυπήστε λίγο για να αναμειχθούν. Προσθέστε τους χουρμάδες και το λάδι καρύδας. Χτυπήστε μέχρι οι χουρμάδες να ενσωματωθούν και το μείγμα να κολλάει όταν το ενώνετε με τα δάχτυλά σας.
  3. Κρατήστε περίπου ¾ του φλιτζανιού μείγματος στην άκρη. Το υπόλοιπο πιέστε το με τα δάχτυλά σας σε 4 ατομικά φορμάκια και τάρτα ή σε μία μεγάλη φόρμα για τάρτα περίπου 28 εκατοστών. Καταψύξτε τη βάση.
  4. Καθαρίστε το πολυμίξερ. Στραγγίξτε τα κάσιους και προσθέστε τα στο μίξερ μαζί με το γάλα καρύδας, το μέλι και τη βανίλια. Χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να είναι κρεμώδες το μείγμα. Προσθέστε τα κομματάκια μπανάνας και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να είναι πυκνό και ομοιόμορφο, σταματώντας 1-2 φορές εάν χρειαστεί για να σπρώξτε με μία σπάτουλα προς τα κάτω το μείγμα από τα τοιχώματα του πολυμίξερ. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη γέμιση στο μπλέντερ.
  5. Μοιράστε τη γέμιση στη παγωμένη βάση και απλώστε τη με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίστε από πάνω τη βάση που κρατήσατε στην άκρη και πιέστε ελαφρά για να κολλήσει.
  6. Ξαναβάλτε τα ταρτάκια στην κατάψυξη και αφήστε για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Πριν σερβίρετε, βγάλτε τα ταρτάκια από την κατάψυξη και αφήστε για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε. Ότι περισσέψει μπορείτε να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.
Σημειώσεις
ωμοφαγικα ταρτακια

 tartakia_3

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

6 Comments

  • Δεν έχει τύχει προς το παρόν να δοκιμάσω κάποιο ωμοφαγικό γλυκό, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι τα ταρτάκια δείχνουν φοβερά λαχταριστά και η κρέμα μπανάνας εξαιρετικά πλούσια. Μου αρέσει που η διαδικασία είναι τόσο απλή και εύκολη!
    Παρόλο που δεν είμαι φαν της συγκεκριμένης ημέρας, μου αρέσει που νιώθεις την ανάγκη να τη γιορτάσεις 🙂
    Να είστε πάντα έτσι χαρούμενοι και χαμογελαστοί!

    • Και εγω μεχρι στιγμης απο ωμοφαγικα γλυκα εφτιαχνα μονο τρουφακια. Ηταν η πρωτη αποπειρα για κατι πιο εξειδικευμενο. Αλλα ειναι τελικα φοβερα απλο, απολυτα υγιεινο και πολυ νοστιμο! 🙂 Ευχαριστούμε!

  • Πολύ ωραία η πρόταση σου. Με υγιεινά υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους. Είναι ωραίο που έχεις την ανάγκη, έστω κ με αφορμή μια καθαρά εμπορική γιορτή (κατ’εμέ), να γιορτάσετε τον έρωτα σας. το μόνο σίγουρο είναι ότι για να παραμείνει η σχέση δυνατή χρειάζονται κ τέτοιες αφορμές

    • Να σαι καλα! Και εγω εμπορικη τη θεωρω και γιαυτό δεν βλεπεις καρδουλες στις φωτογραφιες! Μεταξυ μας ομως το ειδα σαν αφορμή για να φαμε γλυκο! 🙂

  • Νάνσυ says:

    Τα έφτιαξα χθες και βγήκαν φανταστικά! Μια ερώτηση μόνο γι αυτούς που δεν αρέσει η μπανάνα. Με τι θα μπορούσε να αντικατασταθεί; Σκέφτηκα βερύκοκα ή μάνγκο, γίνεται άραγε; Ευχαριστώ πολύ για όλα!

    • Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν! Το μάνγκο έχει την ίδια ιδιότητα με την μπανάνα στο να αποκτά κρεμώδη σύσταση, επομένως νομίζω πως θα βγει μια χαρά. Για τα βερίκοκα δεν είμαι σίγουρη, αλλά φαντάζομαι το ίδιο. Επίσης σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να γεμίσει κανείς τις τάρτες και με το μείγμα για τις γιαουρτογρανίτες πορτοκαλιού που υπάρχει στο blog! http://wp.me/p64zT2-cx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.