Wrap Μπανανας με Φυστικοβουτυρο

wrap μπανανας

Ένα θέμα που απασχολεί πολλούς κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι το πρωινό. Ενώ για τα κυρίως γεύματα ξέρουμε πάνω-κάτω τι θα μαγειρέψουμε, στο πρωινό οι περισσότεροι δυσανασχετούν. Πιστεύουν ότι οι επιλογές τους είναι λίγες και θεωρούν ότι η διαδικασία της νηστείας είναι γενικότερα δύσκολη και μονότονη. Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας όμως, μπορεί κανείς να βρεί ποικίλες και πολύ διασκεδαστικές λύσεις. Ένα από αυτά είναι τα wrap μπανανας.

Αλλά ας δούμε λιγάκι γενικότερα το θέμα του πρωινού και πως η εύρεση εναλλακτικών και ο προγραμματισμός βοήθησε εμάς στο πιο σημαντικό κομμάτι της ημέρας.

wrap_mpananas_1

Πριν αρχίσουμε να τρώμε υγιεινά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και γεύματα ήταν μια καθημερινή συνήθεια. Για πρωινό αυτό σήμαινε διάφορα σφολιατοειδή, κρουασάν, ψωμί με μερέντα και ότι άλλο είχε συντηρητικά μαζί με αρκετό λίπος ή/και ζάχαρη.

Αφού αποφασίσαμε να τρώμε υγιεινά, συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά έπρεπε να πάψουν να υπάρχουν και θα έπρεπε να μην τα συμπεριλαμβάνω στη λίστα του σουπερ μάρκετ πλέον. Ποιές ήταν οι σκέψεις μου; “Και δηλαδή τι θα τρώω για πρωινό; Δεν έχω χρόνο να κάνω ένα ντουζ, να φάω ένα υγιεινό πρωινό και να φύγω από το σπίτι στην ώρα μου!“. Αφου ηρέμησα όμως συνειδητοποίησα ότι με λίγη οργάνωση όλα γίνονται…

wrap_mpananas_2

Η μετάβαση ήταν αργή. Aπό τα πρώτα πράγματα που άλλαξαν ήταν τα δημητριακά και οι μπάρες δημητριακών. Τα επεργασμένα και γεματα ζάχαρη δημητριακά τα αλλάξαμε με σπιτική γκρανόλα φτιαγμένη με βρώμη και ξηρούς καρπούς.

Αφού βρήκα τους συνδυασμούς που μου άρεσαν περισσότερο, το έκανα συνήθεια να φτιάχνω γκρανόλα κάθε Κυριακή και να την απολαμβάνω κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Από τα επόμενα πράγματα που έφτιαξα ήταν σπιτικά μάφινς. Τα έφτιαχνα τις Κυριακές και τα έβαζα στη συνέχεια στην κατάψυξη για να μπορώ να τα έχω όποιο πρωινό θελήσουμε.

wrap_mpananas_3

Σιγά σιγά αυτά μου έδωσαν την αυτοπεποίθηση να κάνω και άλλες αντικαταστάσεις. Αφού πάντα υπάρχουν κάποια υλικά στη κουζίνα μου όπως αλεύρι, μέλι, γάλα, αβγά, ελαιόλαδο κατάλαβα ότι μπορούσα να φτιάξω αρκετά πρωινά με αυτά: σπιτικό ψωμί, βάφλες, μπισκότα, κλπ.

Το wrap μπανανας προέκυψε από την προσπάθεια εύρεσης μίας εναλλακτικής της γλυκιάς κρέπας. Ένα πρωινό είχα τορτίγιας (μόνιμο υλικό στην κουζίνα) και ενώ συνήθως την καταναλώνουμε στην αλμυρή της μορφή (γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά), εκείνο το πρωινό ήθελα απεγνωσμένα κάτι γλυκό… Κάτι γλυκό σαν κρέπα! Και από μία έμπνευση της στιγμής προέκυψε το αγαπημένο μας πλέον πρωινό (και ενίοτε βραδινό).

wrap_mpananas_6

Ελπίζω αυτό να σας δίνει κουράγιο ώστε να κάνετε μία αλλαγή προς την υγιεινή διατροφή αυτή τη βδομάδα. Προγραμματίστε μία αλλαγή και κάντε την, ακόμα και τώρα μέσα στη νηστεία! Μικρές, πρακτικές αλλαγές είναι τα θεμέλια μιας μακροχρόνιας σχέσης με την υγιεινή διατροφή. Μην το ξεχνάτε αυτό.

wrap_mpananas_4

Wrap Μπανανας με Φυστικοβουτυρο
 
Συγγραφέας:
Συστατικά
  • Μία πίτα τορτίγια
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 1 κ.γ. βρώμη
  • 1 μπανάνα
Εκτέλεση
  1. Τοποθετήστε μία πίτα τορτίγια ανοιχτή σε μία καθαρή επιφάνεια.
  2. Απλώστε πάνω στην τορτίγια το φυστικοβούτυρο και το μέλι. Στη συνέχεια πασπαλίστε με τις σταγόνες κουβερτούρας και τη βρώμη.
  3. Ξεφλουδίστε τη μπανάνα και κόψτε την κατα μήκος. Τοποθετήστε το ένα μισό κοντά στην άκρη της πίτας και το άλλο μισό μερικά εκατοστά πιο πάνω.
  4. Τυλίξτε την πίτα, κόψτε τη μέση και σερβίρετε.
Σημειώσεις
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.