Ημερα Προετοιμασιας: Βαζακια με Φρουτα και Γιαουρτι

φρουτα και γιαουρτι

Η σημερινή ανάρτηση δεν είναι κάποια συγκεκριμένη συνταγή, όσο μια ιδέα που μας έχει σώσει αρκετές φορές. Κυρίως το βράδυ που γυρνάμε κουρασμένοι, αλλά και το μεσημέρι όταν δεν έχουμε μαγειρέψει κάτι ή το πρωί όταν θέλουμε κάτι διαφορετικό.

Μιας και είδα ότι σας άρεσε η ιδέα για σούπες σε βαζάκια και ενθουσιαστήκατε με την ιδέα για σαλάτες σε βαζάκια, γιατί να μην εξετάσουμε την ιδέα για φρουτοσαλάτα σε βαζάκια; Τα βρίσκουμε έτοιμα στο σουπερμάρκετ, άρα γιατί να μην μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι μας με φρέσκα υλικά;

Τα βαζάκια με φρουτα και γιαουρτι μας έχουν σώσει τα βράδια που γυρνάμε κουρασμένοι από τη δουλειά. Μας επιτρέπουν να τρώμε κάτι υγιεινό και ελαφρύ χωρίς την πίεση να πλύνουμε και να κόψουμε λαχανικά ή/και φρούτα. Επίσης εάν δεν έχουμε προλάβει να μαγεριέψουμε είναι μία εύκολη επιλογή να πάρουμε μαζί μας για μεσημεριανό ώστε να μην καταλήξουμε να φάμε τυποποιημένα σάντουιτς.

Είναι από τα πιο εύκολα γεύματα που μπορείτε να ετοιμάσετε στην ημέρα προετοιμασίας σας. Χρειάζονται μόνο δύο βασικά υλικά: φρουτα και γιαουρτι!

Όπως είπα στην αρχή τα βαζάκια με φρουτα και γιαουρτι δεν είναι κάποια συγκεκριμένη συνταγή που πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα. Είναι μία απλή ιδέα που αφορά την ένωση δύο συστατικών ώστε να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ γεύμα. Τόσο απλό!

Αλλά μην αφήσετε την απλότητα αυτού του γεύματος να σας κάνει να πιστέψετε ότι αυτά τα βαζάκια είναι βαρετά ή άγευστα. Τα βαζάκια με φρουτα και γιαουρτι είναι απλά, εύκολα, γευστικά, θρεπτικά και μπορείτε να τα φτιάξετε από τις αρχές της εβδομάδας… Άρα δεν θα τα έλεγα βαρετά!

Αφού τα φτιάξετε μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μερικές μέρες. Πριν τα καταναλώσετε μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σπόρους, μούσλι, γκρανόλα ή δημητριακά. Το αποτέλεσμα είναι ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Ενώ προσωπικά μου αρέσει να φτιάχνω τα βαζάκια με φρουτα και γιαουρτι με απλό τρόπο (γιαούρτι και μία μείξη φρούτων εποχής), μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορες επιλογές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να δούμε μερικές ιδέες:

Πως να Φτιάξετε τα Δικά σας Βαζάκια με Φρουτα και Γιαουρτι

Τα φρούτα

Αρχικά αποφασίστε τι φρούτα θα προσθέσετε στα βαζάκια σας. Εάν τα φτιάξετε στην αρχή της εβδομάδας τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε φρούτα που δεν θα μαυρίσουν γρήγορα, όπως τα αχλάδια. Ο ανανάς, το μάνγκο, τα ακτινίδια, τα κεράσια, οι φράουλες, τα μήλα (με λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού) είναι όλα καλές επιλογές. Μου αρέσει να κάνω μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα αλλά και με ένα μόνο φρούτο τα βαζάκια θα βγούν εξίσου νόστιμα. Για ένα κιλό γιαούρτι (4 μερίδες) θα χρειαστείτε περίπου 2 φλιτζάνια κομμένα φρούτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα φρούτα. Αυτά θα ξεπαγώσουν μέσα στο ψυγείο, βγάζοντας τα υγρά τους και προσθέτοντας παραπάνω γεύση στο μείγμα. Εάν σας αρέσουν τα γιαούρτια του εμπορίου που έχουν κάτι σαν μαρμελάδα φρούτου στον πάτο, τότε θα σας αρέσει αυτή η εναλλακτική.

Το γιαούρτι

Εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ανακατεμένο με μέλι.

Ωστόσο, εάν δεν σας αρέσει η γλυκιά γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το μέλι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εκχύλισμα βανίλιας ή σιρόπι σφενδάμου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε το μέλι λίγο πριν το καταναλώσετε.

Επιπλέον Επιλογές

Τέλος, εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σπόρια, δημητριακά, γκρανόλα ή/και αποξηραμένα φρούτα. Προσθέστε τα όμως όταν έρθει η ώρα να το φάτε ώστε να μην χάσετε την τραγανή υφή αυτών των επιλογών. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε βρώμη στο μείγμα του γιαουρτιού για να γίνει πιο πυκνό.


Ημερα Προετοιμασιας: Βαζακια με Φρουτα και Γιαουρτι
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 4 βαζάκια
Συστατικά
  • 2 φλιτζάνια καθαρισμένα και κομμένα φρούτα (όπως φράουλες, ανανάς, μάνγκο, κεράσια, μήλα, κλπ με λίγο χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού για να μην μαυρίσουν)
  • 1 κιλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. μέλι (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
  • 4 γυάλινα βαζάκια (που να χωράνε πάνω από 250 ml)
Εκτέλεση
  1. Εάν χρησιμποιήσετε μέλι, ανακατέψτε το με το γιαούρτι.
  2. Προσθέστε 1-2 κ.σ. φρούτα στον πάτω από τα βαζάκια, προσθέστε γιαούρτι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φρούτα. Ο αριθμός των στρώσεων εξαρτάται από εσάς, ανάλογα πόσα φρούτα θέλετε στο γιαούρτι σας. Αφήστε όμως λίγο χώρο από πάνω εάν θέλετε μετά να προσθέσετε δημητριακά ή ξηρούς καρπούς.
  3. Κλείστε καλά τα βαζάκια σας. Διατηρούνται για 3-4 μέρες περίπου στο ψυγείο σας.
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.