Ωμα Μπισκοτα με Καρυδια και Μελι

ωμα μπισκοτα

Το καλοκαίρι μειώνεται η ορεξή μου για μαγειρική και προτιμώ πράγματα που δεν απαιτούν και πολύ τη χρήση του φούρνου. Αυτά που δεν χρειάζονται και καθόλου μαγείρεμα είναι από τα αγαπημένα μου! Εάν και εσείς έχετε μία τέτοια άρνηση τους ζεστούς μήνες (ή απλά θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και γρήγορο) τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς, καθώς φτιάχνεται εξ’ ολοκλήρου στο μίξερ.

Τα συστατικά για αυτή τη συνταγή μπορεί να τα έχετε ήδη στην τροφοθήκη σας. Θα χρειαστείτε καρύδια, τριμμένη καρύδα, μέλι, βανίλια και λίγο αλάτι. Και απλό και χωρίς μαγείρεμα… ακριβώς αυτό που θέλω μέσα στον καύσωνα! Μπορείτε βέβαια να τροποποιήσετε τη συνταγή στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Δεν σας αρέσει η ινδική καρύδα; Προσθέστε λίγο σκόνη κακάο και φτιάξτε σοκολατένια μπισκοτάκια!

Για να αποκτήσουν αυτά τα ωμα μπισκοτα την τέλεια σύσταση πρώτα βάζετε τα καρύδια σε ένα πολυμίξερ ώστε να γίνουν σαν αλεύρι, Εάν το πολυμιξεράκι σας δεν είναι τόσο δυνατό, μην ανησυχείτε, τα μπισκότακια θα σας βγούν το ίδιο νόστιμα, απλά με πιο χοντροκομμένα καρύδια.

Χρειάζονται μόνο τρία απλά βήματα για ένα δροσερό γλυκάκι σε μηδέν χρόνο! Χτυπάτε στο μίξερ, σχηματίζετε τα μπισκότα και τα βάζετε καυτάψυξη! Μπορείτε ακόμα να βάλετε και τα παιδιά σας να συμμετάσχουν πλάθοντας τη ζύμη σε μπάλες και στη συνέχεια σχηματίζοντας τα μπισκότα. Αποθηκεύστε τα ωμα μπισκοτα με καρυδια και μελι σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη και απολαύστε σαν σνακ!

Ωμα Μπισκοτα με Καρυδια και Μελι
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 10-12 μπισκότα
Συστατικά
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη ινδική καρύδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
  1. Βάλτε τα καρύδια στον κάδο από ένα πολυμίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σαν άμμο. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη (περίπου 1 λεπτό).
  2. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, πλάστε τη ζύμη σε 10-12 μικρά τρουφάκια και τοποθετήστε τα σε μία αντικολλητική επιφάνεια ή ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Προσοχή η επιφάνεια που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να χωράει στην κατάψυξη.
  3. Αφού φτιάξετε όλα τα τρουφάκια, πιέστε την κάθε μπάλα ώστε να προκύψει ένα επίπεδο μπισκότο. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχοστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
  4. Αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη.
Σημειώσεις
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.