Δροσερη Τονοσαλατα με Σταφιδες και Σελερυ

τονοσαλατα

Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή και εύκολη… Δεν τις λατρεύετε αυτές τις συνταγές;!

Απλά ανακατέψτε τόνο, σταφίδες, μαϊντανό, σέλερυ, μουστάρδα, λεμόνι και λάδι και σερβίρετε το μείγμα με κράκερς ολικής άλεσης. Πεντανόστιμο!

Αυτό το γεύμα είναι γεμάτο πρωτεϊνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για τις απογευματινές ώρες. Αυτή η τριάδα (πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες) είναι το κλειδί για τη δίαιτά σας καθώς δημιουργεί έναν κορεσμό μεγάλης διάρκειας.

Προσωπικά λατρεύω το πάντρεμα του αλμυρού με το γλυκό. Γι’ αυτό σε αυτή τη συνταγή έχουν μπεί οι σταφίδες. Εάν δεν τις θέλετε ωστόσο, μην διστάσετε να τις παραλείψετε.

Απολαύστε αυτό το δροσερό μείγμα τόνου πάνω σε κράκερς ολικής άλεσης ή μαζί με στικς από λαχανικά. Μία ακόμα πρόταση είναι να το απλώσετε πάνω σε φέτες από κόκκινο μήλο. Όσο περίεργο και εάν ακούγεται, ο συνδυασμός είναι υπέροχος! Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε το μείγμα μέσα σε μία αραβική πίτα.

Εαν δεν σας αρέσει ο τόνος, η σαλάτα αυτή βγαίνει εξίσου νόστιμη με ψιλοκομμένο κοτόπουλο (ή δοκιμάστε αυτήν την κοτοσαλάτα) ή με βρασμένα ρεβίθια. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ο τόνος περιέχει μεγάλες ποσότητες από ωμέγα 3 λιπαρά οξέα!


Δροσερη Τονοσαλατα με Σταφιδες και Σελερυ
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 2
Συστατικά
  • 2 κονσέρβες τόνο νερού
  • ¼ φλιτζάνι σταφίδες ή κράνμπερι
  • 2 κλωνάρια σέλερυ κομμένο σε φετούλες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή μαγιονέζα
  • Αλατοπίπερο
  • Κράκερς ολικής άλεσης για συνοδευτικό
Εκτέλεση
  1. Στραγγίξτε τον τόνο και αδειάστε τον σε ένα μπολ.
  2. Μουλιάστε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 5 λεπτά ώστε να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίξτε.
  3. Χοντροκόψτε τις σταφίδες και προσθέστε τες στον τόνο. Προσθέστε το σέλερυ, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλατοπίπερο.
  4. Σερβίρετε με κράκερς.
  5. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το μείγμα σε ένα ταπερ στο ψυγείο μέχρι 6 μέρες.
Σημειώσεις


*Ανάλυση χωρίς τα κράκερς
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

2 Comments

  • Άννα Μαρία Ζάχου says:

    Χμμμμ, ενδιαφερον! Τωρα που ειδα στα συστατικα μαγιονεζα, τι θα ελεγες για ενα αρθρο με σπιτικες σαλτσες κ σως; μαγιονεζα, κετσαπ, μπεσαμελ, τυριου κλπ κλπ. Σ ευχαριστουμε για την υπεροχη δουλεια!! Καλη βδομαδα!

    • Τη συνταγή προτεινω να τη φτιάχνετε με ελαιόλαδο, απλα ξερω οτι πολλοι εχετε συνδεσει τον τονο με μαγιονέζα και γιαυτό το εβαλα σαν εναλλατικη επιλογη 😉 Οσον αφορα τις σάλτσες, εχω προσπαθησει κατα καιρους να φτιάξω μαγιονεζα και κετσαπ και δεν εχω μεινει ευχαριστημενη απο το αποτελεσμα που ειχα. Μολις τα πετυχω θα τα μοιραστω μαζι σας! Ευχαριστω για τις ιδεες 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.