Υγιεινα Μηλα και Αχλαδια στο Τηγανι

μηλα και αχλαδια

Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!

Η θερμοκρασία έπεσε και αρχίσαμε να φοράμε τα μακρυμάνικα. Η πτώση όπως της θερμοκρασίας σημαίνει ότι μπορώ να αρχίσω τα απολαμβάνω κάποια αγαπημένα φθινοπωρινά πιάτα  όπως η σούπα με καραμελωμένο κουνπουπίδι και μήλα και η φθινοπωρινή σαλάτα με βινεγκρέτ από κράνμεπρι και κανέλα. Αλλά είναι η εποχή και από πολλά άλλα αγαπημένα λαχανικά και φρούτα, όπως το καρότο, η κολοκύθα, το κουνουπίδι, το λάχανο, το παντζάρι, το μαρούλι, το πράσο, τα ραδίκια, τα σπανάκι, το μπρόκολο, τα ρόδια, τα μηλα και αχλαδια.

μηλα και αχλαδια

Πέρυσι σας έδειξα πως να εκμεταλλευτείτε τα μήλα εποχής και να φτιάξετε σπιτική σάλτσα μήλου. Κάντε το και φέτος και αποθηκεύστε τη σάλτσα στην κατάψυξη! Είναι ένα χρήσιμο συστατικό σε συνταγές αλλά είναι και πολύ νόστιμο και μόνο του σαν ένα σνακ. Φέτος θα χρησιμοποιήσουμε τα μήλα λίγο διαφορετικά. Σε μία γευστική παραλλαγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα στη δίαιτά σας. Είναι μία υγιεινή παραλλαγή από τα κλασικά ψητά μήλα ή αχλάδια που συνήθως χρειάζονται ζάχαρη και βούτυρο.

μηλα και αχλαδια

Αυτή η συνταγή περιέχει τέσσερα απλά υλικά: μήλα, αχλάδια, κανέλα και νερό. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο.  Είναι πολύ εύκολη συνταγή και επειδή δεν χρειάζεται βούτυρο είναι και χορτοφαγική.

μηλα και αχλαδια

Τα μαγειρεμένα μηλα και αχλαδια μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή σαν ένα απλό γλυκό πάνω σε γιαούρτι και μαζί με λίγο μέλι. Έαν αποζητάτε κάτι ακόμα πιο γλυκό ή έχετε καλεσμένους μπορείτε να τα σερβίρετε μαζί με παγωτό βανίλια. Επειδή είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή μπορείτε να το φτιάξετε στη στιγμή όταν θέλετε κάτι ζεστό και γλυκό ή να το φτιάξετε στην αρχή της εβδομάδας και να το απολαμβάνετε σαν πρωινό τις επόμενες μέρες.

μηλα και αχλαδια

Υγιεινα Μηλα και Αχλαδια στο Τηγανι
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 6
Συστατικά
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 3 κόκκινα μήλα
  • 3 αχλάδια
  • 2 κ.γ. κανέλα (ή 1,5 κ.γ. κανέλα + ¼ κ.γ. τζίντζερ + ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο)
  • ½ φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Κόψτε τα μήλα και τα αχλάδια σε μικρά, σχετικά ομοιόμορφα κομμάτια. Μπορείτε να ξεφλουδίσετε τα φρούτα εάν θέλετε ή μπορείτε να τα κόψετε με τη φλούδα.
  2. Βάλτε ένα αντοκολλητικό τηγάνι πάνω σε μεσαία φωτιά και προσθέστε το νερό και τα κομμένα φρούτα. Προσθέστε την κανέλα ή το μείγμα μπαχαρικών. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, αφήστε τα φρούτα να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Εάν εξατμιστεί όλο το νερό, προσθέστε λίγο ακόμα.
  3. Προσθέστε τα μαγειρεμένα μηλα και αχλαδια σε ατομικά μπολάκια και καταναλώστε όπως είναι ζεστά. Αλλιώς μπορείτε να πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και να προσθέσετε μία μπάλα παγωτό βανίλια για ένα ελαφρύ γλυκό. Τέλος, αφού το μείγμα κρυώσει, μπορείτε να το βάλετε πάνω σε γιαούρτι για ένα ελαφρύ πρωινό ή βραδινό.
Σημειώσεις
μηλα και αχλαδια
 

μηλα και αχλαδια

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.