Ωμοφαγικα Τρουφακια Φουντουκοπαστας

φουντουκοπαστας

Οι αναμνήσεις από τις αγαπημένες μου λιχουδιές της παιδικής μου ηλικίας είναι χωρισμένες σε δύο κατηγορίες στο μυαλό μου. Στην πρώτη κατηγορία είναι όλες οι αναμνήσεις μου από την Αμερική και στη δευτερη κατηγορία είναι όλες οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα.

Όταν μετακομίσαμε στην Ελλάδα έπρεπε να ξεχάσω πολλά πράγματα που ήξερα. Αν μου το είχαν πει αυτό πριν έρθουμε θα είχα φροντίσει να απολαύσω την τελευταία μπουκιά από διάφορες λιχουδιές που δεν μπορούσα πλέον να βρω εδώ. Αλλά δεν μου το είπανε…. Και όταν πήγαμε πρώτη φορά σουπερ μάρκετ η απογοήτευσή μου ήταν μεγάλη… Γρήγορα όμως ανακάλυψα άλλες λιχουδίτσες! Μία από αυτές ήταν η απόλαυστική φουντουκόπαστα!

φουντουκοπαστας

Όσο περίεργο και εάν ακούγεται δεν είχα φάει ποτέ κάτι αντίστοιχο της σοκολατένιας φουντουκόπαστας (aka μερέντα). Ίσως υπήρχαν τόσα άλλα στην Αμερική, που δεν το είχαμε προσέξει. Επίσης, εκεί επικρατεί μεγαλύτερη τρέλα με το φυστικοβούτυρο. Έτσι, η πρώτη μου γνωριμία έγινε εδώ και μπορώ να πω ότι ο έρωτας ήταν αναπόφευκτος.

φουντουκοπαστας

Αυτός ο έρωτας λοιπόν κράτησε χρόνια… Μέχρι που ξεκίνησα τις σπουδές μου. Αυτά τα χρόνια ήταν πολύ καθοριστικά για τις τωρινές μου διατροφικές συνήθειες. Δεν ήταν μία αλλαγή από τη μια στιγμή στην άλλη. Η μετάβαση στην απόκτηση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών διήρκησε αρκετό καιρό. Και η Μερέντα ήταν από τα πρώτα πράγματα που έφυγαν από τη λίστα του σουπερ μάρκετ.

Από τότε μπορώ να πω ότι δεν την ξανα-αναζήτησα τη Μερέντα. Δεν είχα ξανά αυτήν την έντονη επιθυμία της φουντουκοπαστας. Μέχρι αυτό το σαββατοκύριακο…

φουντουκοπαστας

Μας πήραν κάποιοι φίλοι τηλέφωνο ότι θα ερχόντουσαν επίσκεψη το απόγευμα για καφέ. Σκεπτόμενη λοιπόν τι να φτιάξω για συνοδευτικό του καφέ η ιδέα της φουντοκοπαστας είχε σφηνωθεί τόσο πολύ στο μυαλό μου που δεν μπορούσα να ξεφύγω. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να τη γευτώ ξανά.

Επειδή όμως ο τρόπος σκέψης μου έχει αλλάξει πλέον, άρχισα να σκέφτομαι από τι αποτελείται η Μερέντα. Είναι ουσιαστικά φουντούκια μαζι με κάτι σοκολατοειδές και ζάχαρη. Πως θα μπορούσα άραγε να φτιάξω κάτι τέτοιο με απλά υλικά και να μπορεί να φαγωθεί σαν σνακ μαζί με τον καφέ; Εκεί πάνω στις σκέψεις μου, μου ήρθε και το Φερέρο Ροσέ στο μυαλό μου και από όλες αυτές τις σκέψεις γεννήθηκε αυτή η συνταγή!

φουντουκοπαστας

Τα φουντούκια μπήκαν στον πολυκόφτη και μεταμορφώθηκαν σε σκόνη. Στη συνέχεια πρόσθεσα χουρμάδες για την γλυκύτητά τους και την κολλώδη υφή τους, κακάο για τη σοκολατένια γεύση και λίγο γάλα αμυγδάλου για να δέσουν τα υλικά μαζί σε μία ζύμη.

Δοκίμασα λίγο από τη ζύμη και η γεύση με πήγε πίσω σε εκείνα τα παιδικά χρόνια. Σίγουρα η γεύση δεν είναι σαν τη φουντουκόπαστα του σουπερ μάρκετ, αλλά ήταν ακριβώς ότι αναζητούσα εκείνη τη στιγμή.

φουντουκοπαστας

Εμένα το δυνατό μου μίξερ με το το εξάρτημα του πολυκόφτη είχε χαλάσει με αποτέλεσμα να καταφέρω να αλέσω τα φουντούκια σε μορφή άμμου και όχι σκόνης. Φαντάζομαι εάν καταφέρετε να τα λιώσετε σε πιο ψιλά κομμάτια, τα τρουφάκια θα γίνουν ακόμα πιο λαχταριστά.

Πάντως αυτά τα ωμοφαγικά τρουφάκια φουντουκοπαστας περιέχουν μονάχα τέσσερα υλικά: φουντούκια, κακάο, χουρμάδες και γάλα της δικής σας επιλογής. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ζάχαρη ή βούτυρο και ότι δεν χρειάζονται ψήσιμο είναι αρκετά για να με πείσουν να τα φτιάχνω συχνά και να τα απολαμβάνω χωρίς τύψεις!

φουντουκοπαστας

Τη συνταγή θα τη βρείτε στη σελίδα του περιοδικού Shape.gr (πατήστε στο link). Τους ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Ωμοφαγικα Τρουφακια Φουντουκοπαστας
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 18
Συστατικά
  • 2 φλιτζάνια φουντούκια, ψημένα
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 10-12 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. γάλα της δικής σας επιλογής
Εκτέλεση
  1. Τη συνταγή θα τη βρείτε στη σελίδα του περιοδικού Shape.gr (πατήστε στο link).
Σημειώσεις
Το κάθε τρουφάκι φτιαγμένο με αγελαδινό γάλα

φουντουκοπαστας

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.