Σουπα με Μπροκολο, Σπανακι και Ταχινι

μπροκολο

Ο καιρός αρχίζει επιτέλους να κάνει την μετάβασή του σε πιο δροσερές θερμοκρασίες. Ήρθε η εποχή να αρχίσουμε να αλλάζουμε τις γκαρνταρόμπες μας και να στρώνουμε σιγά σιγά τα χαλάκια μας 🙂

Η μείωση της θερμοκρασίας όμως συνεπάγεται και αλλαγή στις διατροφικές μας προτιμήσεις. Για μένα οι σούπες μπαίνουν πρώτες στη λίστα, μαζί με τα διάφορα όσπρια και τα μπισκότα (χιχι). Πέρισυ σας είχα δείξει μία πολύ νόστιμη και διαφορετική σούπα με κουνουπίδι και μήλο. Φέτος θα δούμε μία υπέροχη πρόταση με το αδερφάκι του, το μπροκολο!

Η σούπα με μπροκολο, σπανάκι και ταχίνι είναι ακριβώς αυτό που λαχταρώ σε αυτή τη μετάβαση από τη ζέστη στις δροσερές μέρες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Το σπανάκι ενισχύει το πράσινο χρώμα αυτής της σούπας και το ταχίνι δίνει μια πιο βουτυρένια και μεταξωτή υφή. Πιστέψτε με δεν θα καταλάβετε καν ότι υπάρχει μέσα!

Πέρα από την εκπληκτική γεύση, αυτή η σούπα είναι και πολύ εύκολη στην παρασκευή. Αφού τεμαχίσετε τα λαχανικά (που μπορεί να γίνει και στην ημέρα προετοιμασίας σας), τσιγαρίζετε ελάχιστα το πράσο, το βράζετε μαζί με το μπροκολο για λιγότερο από 3 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιείτε και voilà! Μία πεντανόστιμη, πράσινη, θρεπτικότατη σούπα βελουτέ! Εύκολο, έτσι; Και το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι μπορείτε και να την καταψύξετε!


Σουπα με Μπροκολο, Σπανακι και Ταχινι
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών ή 1-2 πρέζες αλάτι
  • 500 γραμμάρια μπροκολο, κομμένο σε κομματάκια
  • 120 γραμμάρια baby σπανάκι
  • ⅓ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατα βούληση
Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία μεσαία κατσαρόλα. Προσθέστε το πράσο και σωτάρετε για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το νερό και το ζωμό και φέρτε το σε βράση. Προσθέστε το μπροκολο, βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μπροκολο να μαλακώσει.
  2. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι, την παρμεζάνα και το ταχίνι. Ανακατέψτε και περιμένετε λιγάκι να μαραθεί το σπανάκι.
  3. Μεταφέρετε τα περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει όλο ομοιόμορφο, περίπου 1 λέπτο. Εάν έχετε μικρό μπλέντερ μπορεί να χρειαστεί αυτό το βήμα να το κάνετε σε δόσεις. Επίσης μπορείτε να πολτοποιήσετε τη σούπα με ραβδομπλέντερ.
  4. Δοκιμάστε και προσθέστε αλατοπίπερο εάν θέλετε. Η σούπα σερβίρεται είτε ζεστή είτε κρύα.
Σημειώσεις
μπροκολο
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.