Μαριναρισμενο Κοτοπουλο με Σως Τζατζικι

Η ζωή μου κυλά με γρήγορους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα. Αλλά το λέω με την καλή έννοια… Μπορεί να έχω γεμάτη τη μέρα μου, όμως είναι γεμάτη με πράγματα που αγαπώ. Έχω τη δουλειά και παράλληλα απολαμβάνω να μαγειρεύω συνταγούλες για να σας παρουσιάζω στο blog. Και θέλω να σας πω πόσο πολύ εκτιμώ την αγάπη που μου δείχνετε. Πολλοί από εσάς μου στέλνετε φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας και με γεμίζετε χαρά και ικανοποίηση!

Έτσι, υπάρχουν κάποιες μέρες, που λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, χρειάζομαι κάτι γρήγορο και εύκολο να φάμε. Κάτι που θα είναι νόστιμο, υγιεινό αλλά που δεν θα με παιδέψει τόσο ώστε να προτιμήσω την ευκολία του ντελίβερυ. Και να μπορεί να φτιαχτεί με υλικά που συνήθως έχω εύκαιρα μέσα στο σπίτι.

Μία από τις επιλογές μου για εκείνες τις δύσκολες μέρες είναι αυτό το γρήγορο και εύκολο Μαριναρισμενο Κοτοπουλο με Σως Τζατζικι. Το μαρινάρισμα παίρνει περίπου ένα 10λεπτο, στο οποίο μπορείτε να φτιάξετε τη σως. Και αφού περάσει αυτός ο χρόνος, το κοτόπουλο απλά απαιτεί μισή ώρα ψήσιμο. Δεν είναι πολύ ξεκούραστη συνταγή; Το υγιεινό φαγητό δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό!

Όπως είπα το μαρινάρισμα θα σας πάρει περίπου 10 λεπτά εκτός ψυγείου. Μπορείτε όμως να προετοιμάσετε το κοτόπουλο από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε με τη μαρινάδα του στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. Αυτός ο έξτρα χρόνος θα δημιουργήσει μεγαλύτερο βάθος στις γεύσεις. Αλλά εάν δεν έχετε τον χρόνο ή την διάθεση και ένα σύντομο μαρινάρισμα κάνει θαύματα!

Όσοι με παρακολουθείτε στα newsletters ξέρετε ότι μου αρέσει να κρατάω λίστες. Έχω λίστες με τα αγαπημένα μου φαγητά και κάθε αρχές του μήνα μοιράζομαι μαζί σας μία λίστα με ιδέες καινούργιων υγιεινών συνταγών για να δοκιμάσετε (και εγώ μαζί σας).

Παράλληλα με αυτές τις λίστες όμως, κρατάω και μία όπου καταγράφω τις Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές. Εκεί σημειώνω όλες τις συνταγές που μας αρέσουν και που απαιτούν λίγο χρόνο και ενασχόληση. Έτσι, όταν δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο να διαθέσω, αντί να κοιτάξω τον κατάλογο του ντελίβερυ, κοιτάω τη δική μου λίστα και αποφασίζω τι θα φάμε σήμερα.

Κάντε και εσείς το ίδιο ξεκινώντας τη λίστα σας από αυτή τη συνταγή και διευκολύνετε την προσπάθειά σας να κρατήσετε μία υγιεινή διατροφή!


Μαριναρισμενο Κοτοπουλο με Σως Τζατζικι
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 600-700 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • Ξύσμα και ο χυμός από ένα λεμόνι
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τζατζίκι:
  • 2 μεσαία αγγούρια
  • ¼ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη στον τρίφτη
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι
  • 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
  1. Εάν τα φιλέτα σας είναι χοντρά, τότε με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρετέ τα σε πιο μικρό πάχος.
  2. Για να φτιάξετε τη μαρινάδα, χτυπήστε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι ή μεγάλο πιάτο. Προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου και ανακατέψτε τα ώστε να πάει το μείγμα παντού. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου. Αλλιώς μπορείτε να το αφήσετε για λίγες ώρες στο ψυγείο ώστε να δέσουν πιο πολύ οι γεύσεις.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Για να φτιάξετε τη σως τζατζίκι, κόψτε το κάθε αγγούρι κάθετα στη μέση και αφαιρέστε τα σποράκια τους σέρνοντας τη μύτη ενός μικρού κουταλιού στο αυλάκι τους. Κόψτε το κάθε μισό ξανά κάθετα σε 4 ή 5 μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια κόψτε τα μπαστουνάκια σε κυβάκια. Θα πρέπει να έχετε περίπου 3 φλιτζάνια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, το δυόσμο, τον άνηθο και το σκόρδο. Προσθέστε το γιαούρτι, το λεμόνι, ½ κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμμένο πιπέρι. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλατοπίπερο, εάν επιθυμείτε.
  5. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι φούρνου και ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα το πάχος του φιλέτου), γυρίζοντας μία φορά στο ενδιάμεσο. Μπορείτε επίσης να ψήσετε το κοτόπουλο σε σχάρα σε πιο σύντομο χρόνο (περίπου 5 λεπτά στην κάθε μεριά).
  6. Σερβίρετε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες με τη σως τζατζίκι από πάνω. Συνοδέψτε με σαλάτα και ρύζι ή κινόα.
Σημειώσεις
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.