Πικαντικες Μπουκιες Γλυκοπατατας

μπουκιες γλυκοπατατας

Οι μπουκιές ενέργειας είναι συνηθώς ένα γλυκό σνακ φτιαγμένο από αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Έχουν κάνει θραύση σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους και αναζητούν ένα γλυκό και θρεπτικό τσιμπολόγημα. Τι γίνεται όμως με όσους προτιμούν αλμυρές επιλογές στα δεκατιανά και απογευματινά τους; Ας δούμε λοιπόν κάτι διαφορετικό σήμερα!

Αυτή η συνταγή περιέχει ρεβίθια, γλυκοπατάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, ταχίνι, τσίλι και μπαχαρικά. Τα ρεβίθια και το ταχίνι δίνουν πρωτεΐνη σε αυτό το μείγμα, ενώ η γλυκοπατάτα λειτουργεί σαν το συνδετικό υλικό για να ενωθούν όλα τα υλικά σε μία ζύμη. Επίσης όλα μαζί προσθέτουν αρκετές φυτικές ίνες σε αυτές τις μπουκιές.

Τα μπαχαρικά και το τσίλι δίνουν μία απίστευτη πικάντικη και εθιστικά καυτερή νότα σε αυτές τις μπουκιές. Και όλα αυτά καταλήγουν σε αυτό το νόστιμο, υγιεινό και αλμυρό σνακ!

Αφού φτιάξετε το μείγμα, οι πικάντικες μπουκιες γλυκοπατατας θέλουν 20 λεπτάκια στο φούρνο για να δέσουν όλα τα υλικά και τα αρώματα. Μπορούν να φαγωθούν κατευθείαν ή ακόμα και κρύα τις επόμενες μέρες.

Αυτές οι Πικάντικες Μπουκιες Γλυκοπατατας είναι ιδανικές για ένα σνακ στο σπίτι ή στο γραφείο. Είναι επίσης ωραία επιλογή για ένα ορεκτικό σε μία φιλική μάζωξη. Επίσης μπορώ να τα φανταστώ ακόμα και πάνω σε μία σαλάτα ή μέσα σε ένα wrap!

Πικαντικες Μπουκιες Γλυκοπατατας
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 16
Συστατικά
  • ½ φλιτζάνι ξερά ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • Μία μικρή ή μισή μεγάλη γλυκοπατάτα (περίπου 200 γραμμάρια), καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1,5 κ.γ. κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • Ο χυμός από ½ λεμόνι
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Εκτέλεση
  1. Σουρώστε τα μουλιασμένα ρεβίθια και ξεπλύνετε κάτω από κρύο νερό βρύσης. Γεμίστε μία κατσαρόλα με μισό λίτρο νερό, προσθέστε τα ρεβίθια και φέρτε σε βράση. Βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και βράστε για περίπου μία ώρα.
  2. Βάλτε τα κομμάτια γλυκοπατάτας στο φούρνο μικροκυμάτων στο δυνατό για 5-7 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τη βράσετε μέχρι να μαλακώσει.
  3. Καθώς αυτά μαγειρεύονται, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κάρυ, το κύμινο και το τσίλι και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. Στραγγίξτε τα ρεβίθια και βάλτε τα στον κάδο ενός πολυκόφτη. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι και τον μαϊντανό. Χτυπήστε τα υλικά στον πολυκόφτη για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν μία ζύμη με τραχεία υφή (να μην γίνει πουρές).
  6. Μεταφέρετε τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού. Αλατοπιπερώστε και πλάστε λίγο τη ζύμη.
  7. Χωρίστε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και με τα χέρια σας δώστε σχήμα από μπαλάκια. Τοποθετήστε τα πάνω σε ταψάκι φούρνου όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  8. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για μερικά λεπτά ώστε να σφίξουν. Μπορείτε να τα σερβίρετε είτε ζεστά είτε κρύα.
Σημειώσεις
Η κάθε μπουκιά:

μπουκιες γλυκοπατατας
 

 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.