Ριζοτο με Αρακα, Λεμονι και Δυοσμο

Ριζοτο με Αρακα

Ένας από τους στόχους μου για το 2018 είναι να μοιραστώ μαζί σας ακόμα περισσότερες εύκολες, θρεπτικές συνταγές για όλη την οικογένεια. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τις συνταγές που ανέβηκαν στο Stavroula’s Healthy Cooking το 2017 (δείτε τις αγαπημένες μας εδώ) και θέλω να συνεχίσω να σας παρουσιάζω δοκιμασμένες και υγιεινές συνταγές.

Η σημερινή συνταγή, Ριζοτο με Αρακα, Λεμόνι και Δυόσμο, είναι ένας ωραίος τρόπος για να ξεκινήσουμε μαζί το 2018 (μαζί με τα Πράσινα Μάφινς Τεράτων που είδαμε την προηγούμενη βδομάδα). Είναι πολύ εύκολη συνταγή, βασίζεται σε θρεπτικά συστατικά και θα αρέσει σε όλα τα μέλη της οικογένειας!

Είναι ένα μαγικό ριζότο για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, για χορτοφάγους και vegans, για άτομα που νηστεύουν αλλά και για όλους ανεξάρτητα από τις διατροφικές προτιμήσεις!

Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για ένα καθημερινό γεύμα στο οποίο θέλουμε να προσθέσουμε ένα “wow factor“. Είναι υπέροχα κρεμώδες, παρόλο που δεν περιέχει γαλακτοκομικά. Και έχει πλούσια γεύση, παρόλο που είναι ένα ελαφρύ πιάτο.

Θα’ θελα να μάθω πως τρώτε εσείς το ριζότο σας! Καλή όρεξη!

Ριζοτο με Αρακα, Λεμονι και Δυοσμο
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 200 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο (όπως αρμπόριο)
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια ή λάιμ
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
  1. Βράστε νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέστε τον αρακά και σιγοβράστε για 5 λεπτάκια μέχρι ο αρακάς να αποψυχθεί. Στραγγίξτε.
  2. Βάλτε τον ζωμό στο κατσαρολάκι και φέρτε σιγά σιγά σε βράση.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα) και τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μερικές φορές, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν αλλά να μην μαυρίσουν. Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε να ανακατεύετε και να μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο σαν γυαλί.
  4. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Τωρα αρχίστε να προσθέτετε σιγά σιγά τον καυτό ζωμό, περίπου ½ φλιτζάνι την κάθε φορά. Μετά από την κάθε προσθήκη ζωμού θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί όλο για να προσθέσετε την επόμενη δόση ζωμού. Σε αυτό το διάστημα ανακατέυετε συνεχώς το ρύζι σας.
  5. Αφού έχετε προσθέσει και έχει απορροφηθεί όλος ο ζωμός, προσθέστε τον αρακά, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού.
  6. Σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοκομμένο δυόσμο.
Σημειώσεις
*Το κλειδί του ριζότου είναι να μην το αφήσετε στην ησυχία του! Όσο το ανακατεύετε, τόσο το βοηθάτε να απελευθερώσει το άμυλο και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

**Μην ξεπλένετε το ρύζι όταν θέλετε να φτιάξετε ριζότο. Είναι σημαντικό να κρατήσετε το άμυλο, το οποίο απελευθερώνεται στο μαγείρεμα.

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.