Μινι Τηγανιτες Μπανανας με Δυο Υλικα

τηγανιτες μπανανας

Μην μου πείτε ότι η μόνη που συνεχώς την “πατάει” με τις μπανάνες…

Υπάρχουν πολλές φορές που, ενώ έχω ψωνίσει 2 τσαμπιά με μπανάνες, κυριολεκτικά δεν μας φτάνουν! Στα μισά της βδομάδας έχουν τελειώσει και ψαχνόμαστε να βρούμε κάτι βολικό να τσιμπολογήσουμε.

Και είναι άλλες τόσες φορές που απλά κάθονται οι καημένες οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας… Δεν τις κοιτάει κανένας… Κανένας δεν τις δίνει σημασία… Απλά κάθονται εκεί οι κακόμοιρες μέχρι που αρχίζουν να μαυρίζουν…

Και τα 2 σενάρια είναι πολύ συνηθισμένα στο σπίτι μας. Δεν μπορώ σχεδόν ποτέ να υπολογίσω σωστά πόσες μπανάνες να ψωνίσω καθώς η όρεξή μας απ’ ότι φαίνεται για μπανάνες είναι εντελώς απρόβλεπτη!

Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά. Εάν τελειώσουν οι μπανάνες υπάρχουν πάντα στο σπίτι και άλλα εύκολα σνακς όπως ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, παξιμαδάκια με τυράκι κλπ. Η δεύτερη περίπτωση όμως, ήταν πάντα ένας μεγάλος πονοκέφαλος….

Εάν οι μπανάνες μαυρίσουν έστω και λίγο, τότε ο Αστρινός δεν τις αγγίζει! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα παλιότερα να πετούσα πολλές ώριμες μπανάνες.

Μετά από καιρό όμως συνειδητοποιήσα ότι πετούσα στα σκουπίδια κάτι μαγικό!

Οι ώριμες μπανάες είναι το τέλειο γλυκαντικό!!!

Το πρώτο που συνήθως φτιάχνω όταν δω ότι μαύρισαν οι μπανάνες είναι Μπανανόψωμο Χωρίς Ζάχαρη και Χωρίς Βούτυρο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τις πιο δημοφιλής στο Blog και χαίρομαι πολύ για αυτό γιατί πραγματικά είναι πεντανόστιμο και θρεπτικό!

Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, να θυμίσω ότι σας έχω δείξει πως να φτιάξετε Μάφινς Μπανανόψωμου Χωρίς Γλουτένη!

Μία άλλη συνταγή που φτιάχνω με μαυρισμένες μπανάνες είναι τα Μπισκότα με 2 Υλικά. Απλά και μαλακά μπισκότα μόνο με μπανάνα και βρώμη!

Σήμερα θα σας δείξω μία ακόμα συνταγή με 2-3 υλικά. Αυτή τη φορά όμως για Τηγανιτες Μπανανας!

Αυτές οι μίνι τηγανιτες μπανανας είναι ιδανικά για μικρά παιδάκια καθώς μπορούν εύκολα να τα πιάσουν και να τα φάνε με τα χεράκια τους. Αλλά είναι μία ωραία λύση και για ενήλικες ως ένα γρήγορο σνακ.

Τη συνταγή θα τη βρείτε στη σελίδα του περιοδικού Shape.gr (πατήστε στο link). Τους ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Μινι Τηγανιτες Μπανανας με Δυο Υλικα
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 6 μικρές τηγανίτες
Συστατικά
  • 2 πολύ ώριμες μεσαίες μπανάνες
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις*
  • Μία πρέζα κανέλλα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)**
Εκτέλεση
  1. Τη συνταγή θα τη βρείτε στη σελίδα του περιοδικού Shape.gr (πατήστε στο link).
Σημειώσεις
*Η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται από το μέγεθος της μπανάνας. Ξεκινήστε με ½ φλιτζάνι αλεύρι και εάν το μείγμα σας μοιάζει πιο πολύ με πουρέ παρά με ζύμη, προσθέστε 1 κ.σ. αλεύρι μέχρι να αποκτήσει τη σωστή υφή.
**Ανάλογα με την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού σας, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο λάδι.

 

 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.