Πουτιγκα με Σπορους Τσια σε Μορφη Γρανιτας

πουτιγκα με σπορους τσια

Για κάποιον περίεργο λόγο, το γεγονός ότι μία γυναίκα μεγαλώνει μέσα της ένα μωρό ανοίγει ξαφνικά τις πόρτες σε ένα σωρό αδιάκριτες ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Ξαφνικά όλοι σχολιάζουν πόσο έχει μεγαλώσει η κοιλιά της και επικεντρώνονται στο πρησμένο προσωπό της και τους παραμορφωμένους αστραγάλους της. Γίνεται ένα κινούμενο έκθεμα, όπου όλοι πρέπει να εκφράσουν την γνώμη τους και την άποψή τους.

Δεν νομίζω ότι ο κόσμος σχολιάζει κακοπροαίρετα, το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ διαφορετικό… Αυτό που ενδεχομένως να φαίνεται σαν μια αθώα παρατήρηση μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση εκείνης της γυναίκας, η οποία προσπαθεί να συνηθίσει και να αποδεχτεί τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα της διατηρώντας ταυτόχρονα την υγεία και την ευτυχία της.

Γιατί τα αναφέρω αυτά; Τον περασμένο μήνα αποφάσισα να ανακοινώσω επίσημα την εγκυμοσύνη μου σε όλα τα άτομα με τα οποία συνεργάζομαι. Μετά από αυτήν την πληροφορία άρχισα στις επόμενες επισκέψεις να κατακλύζομαι από διάφορες παρατηρήσεις…

“Πω, πω… Πως πάχυνες έτσι;!”

“Καλά, η κοιλιά σου έχει μεγαλώσει πάρα πολύ! Εγώ στον τέταρτο μήνα είχα μικρότερη κοιλιά!”

“Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να έχεις ανοίξει τόσο από τώρα… Δηλαδή πως θα είσαι μετά;”

Καταλαβαίνω ότι η φύση της δουλειάς μου με κάνει εύκολο στόχο όσον αφορά τα κιλά. Αλλά ειλικρινά δεν ήξερα πως να διαχειριστώ όλες αυτές τις παρατηρήσεις. Ξαφνικά βρισκόμουν σε μία απολογητική θέση προσπαθώντας να εξηγήσω ότι έχω πάρει μόνο 3 κιλά (τα οποία είναι και τα αναμενόμενα), ότι το κάθε σώμα σχηματίζεται διαφορετικά στην εγκυμοσύνη και ότι στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν πρηξίματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτά τα σχόλια με οδηγούσαν στο κλαίω μετά, να αισθάνομαι άσχημα για το πως φαινόταν το σώμα μου και να ανησυχώ για την υγεία του μωρού. Μήπως η ζυγαριά πάει λάθος και έχω πάρει πιο πολλά κιλά απ’ ότι νομίζω; Μήπως πρήζομαι πολύ επειδή ανεβαίνει η πίεσή μου μέσα στην ημέρα; Μήπως το μωρό είναι πιο μεγάλο απ’ ότι θα έπρεπε; Κατέληγα να ψάχνω και φωτογραφίες στο Google για το πως φαίνεται η κοιλιά μιας εγκύου στην ίδια εβδομάδα με εμένα.

Γιατί ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να κρίνει το σώμα μιας εγκύου; Δεν ζήτησα τη γνώμη κανενός για το πως φαίνομαι. Επομένως, γιατί ξαφνικά θεωρείται εντάξει να πει κανείς κάτι για αυτό;

Είμαι σίγουρη ότι κανένας δεν σχολίασε το σώμα μου με στόχο να με πληγώσει ή να με κάνει να αισθανθώ άσχημα, αλλά διαπίσωσα ότι το body shaming υφίσταται ακόμα και στις εγκύους. Όπως και με τις juicy κοπέλες, έτσι και στην εγκυμοσύνη, υπάρχουν μη ρεαλιστικά πρότυπα σώματος. Στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, αυτό είναι μία μικροσκοπική κοιλιά γύρω στον έβδομο μήνα που να συγκεντρώνει σχόλια όπως: “Πόσο μικρή είναι η κοιλιά σου! Ούτε που το είχαμε καταλάβει ότι είσαι έγκυος τόσο καιρό!”.

Το θέμα είναι ότι κανένας δεν ξέρει τι περνάει η κάθε γυναίκα στο σπίτι της. Για μένα αυτό ήταν πολλές ναυτίες με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φάω ισορροπημένα και να μην μπορώ να καταναλώσω επαρκή ποσότητα νερού. Αυτό ήταν ήδη ένα μεγάλος προβληματισμός για μένα και το να ακούω μέσα σε όλα αυτά ότι το σώμα μου έχει αλλάξει τόσο δραματικά, ήταν απλά το κερασάκι στη τούρτα όσον αφορά την ψυχολογία μου.

Το πως θα σχηματιστεί το σώμα μιας εγκύου δεν καθορίζεται απαραίτητα από τα κιλά που θα πάρει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η γυναίκα χάνει σχεδόν τον έλεγχο απέναντι στο σώμα της και οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό απέναντι στη δημιουργία της ζωής. Αντί να πείτε ο,τιδήποτε άλλο, πείτε απλά πόσο υπέροχη και λαμπερή δείχνει και ότι η κοιλίτσα της, είτε μεγάλη είτε μικρή, είναι πολύ γλυκιά.

Ζητώ συγγνώμη για την πολυλογία αλλά ένιωθα την ανάγκη να τα εκφράσω όλα αυτά.

Όσον αφορά τη συνταγούλα, όπως ξέρετε από την προηγούμενη ανάρτηση, με τις ναυτίες είχα πρόβλημα στην ενυδάτωσή μου. Αυτό που είδα ότι με βοήθησε ήταν τα παγωμένα σνακς, όπως αυτές οι γρανιτούλες. Η συνταγή βασίζεται στη βασική συνταγη που έχουμε ξαναδεί για πουτιγκα με σπορους τσια με τη διαφορά ότι παγώνουμε το μείγμα σε θηκούλες για γρανίτες.

Επομένως εάν έχετε δοκιμάσει πουτιγκα με σπορους τσια και σας αρέσει, δοκιμάστε και αυτήν την παραλλαγή! Τη συνταγή για τη Πουτιγκα με Σπορους Τσια σε Μορφή Γρανίτας θα τη βρείτε στη σελίδα του περιοδικού Shape.gr. Τους ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Πουτιγκα με Σπορους Τσια σε Μορφη Γρανιτας
 
Συγγραφέας:
Συστατικά
  • 2 μέτριες μπανάνες
  • 1 φλιτζάνι γάλα της επιθυμίας σας (π.χ. καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας, αγελαδινό, κατσικίσιο, φουντουκιού, κλπ.)
  • 2 κ.γ. μέλι
  • ¼ – ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅓ φλιτζάνι σπόρους τσία
  • ½ φλιτζάνι κομμένες φράουλες (ή ό,τι φρούτο θέλετε όπως μάνγκο, ροδάκινο, ανανά, ακτινίδιο ή ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρούτα)
  • Λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Τη συνταγή θα τη βρείτε στη σελίδα του περιοδικού Shape.gr (πατήστε στο link).
Σημειώσεις
πουτιγκα με σπορους τσια
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.