Θρεπτικο Ψωμι με Γκρανολα

Ψωμι με Γκρανολα

Σήμερα θα δούμε πως  μπορούμε να φτιάξουμε ένα διαφορετικό ψωμί. Θρεπτικό, χορταστικό, υγιεινό και λαχταριστό. Πάμε να δούμε πως να φτιάξουμε σπιτικό Ψωμι με Γκρανολα!

Έχουμε δει ακόμα 2 ψωμάκια στο Stavroula’s Healthy Cooking. Πρώτα σας έδειξα πως να φτιάξετε σπιτικό ψωμί για τοστ (με παραλλαγή για κρανμπερόψωμο) και στη συνέχεια είδαμε πως μπορούμε να φτιάξουμε λαχταριστό ψωμί γλυκοπατάτας. Όλα είναι πολύ νόστιμα και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τα φτιάξετε κάποια στιγμή!

Μου αρέσει να κάνω παραλλαγές σε κλασσικές συνταγές. Έτσι, ενώ έφτιαχνα σπιτική γκρανόλα τις προάλλες, σκεφτόμουν να φτιάξω μαρμελάδα με κάτι ροδάκινα που είχαν μαλακώσει αλλά κατευθείαν θυμήθηκα ότι δεν είχα ψωμί. Είδα στα γρήγορα ότι είχα τα βασικά υλικά για να φτιάξω το κρανμπερόψωμο που ήθελα, αλλά μόλις είχα χρησιμοποιήσει τα κράνμπερις για τη γκρανόλα! Το σύμπαν είχε αποφασίσει… Ψωμι με γκρανολα λοιπόν!!!

Τη συνταγή για το Θρεπτικό Ψωμι με Γκρανολα θα τη βρείτε στη σελίδα του περιοδικού Shape.gr. Τους ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Ψωμι με Γκρανολα
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 2 καρβελάκια (περίπου 20 φέτες)
Συστατικά
  • 2 κ.γ. μαγιά στιγμής
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 500 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 8 κ.σ. γκρανόλα
  • 1 κ.γ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο (για το άλλειμα)
Εκτέλεση
  1. Τη συνταγή θα τη βρείτε στη σελίδα του περιοδικού Shape.gr (πατήστε στο link).
Σημειώσεις
 

Εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βγάλτε μία φωτογραφία και προσθέστε το hashtag #STAVROULACOOKING. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

1 Comment

  • Ευφροσύνη says:

    Καλησπέρα σας, κ σας ευχαριστούμε για όλες τις όμορφες ιδέες που μας βοηθούν τόσο πολύ!!! Την συνταγή με το ψωμί γκρανολα γράφει ότι δεν είναι διαθέσιμη στην σελίδα του shape. Μήπως μπορούμε να την βρούμε αλλού; σας ευχαριστούμε
    Ευφροσύνη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βαθμολογήστε Αυτή τη Συνταγή:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.