Πικαντικες Γλυκοπατατες
 
 
Συστατικά
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τες σε μπαστουνάκια όπως θα κάνατε για τηγανιτές πατάτες.
  3. Τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και βάλτε τις πατάτες από πάνω. Ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε με τα χέρια σας ώστε να λαδώσουν όλες οι πατάτες. Πασπαλίστε με όσο μείγμα θέλετε και ξανα-ανακατέψτε.
  4. Φροντίστε τα μπαστουνάκια να μην ακουμπάνε μεταξύ τους αλλιώς δεν θα γίνουν τραγανές.
  5. Ψήστε για 15 λεπτά, γυρίστε με μία σπάτουλα τις πατάτες και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά.
Σημειώσεις
Για να φτιάξετε τα σουβλάκια: Κόψτε στήθος κοτόπουλου σε μπουκίτσες, αλατοπιπερώστε και περάστε τις μπουκίτσες σε ξυλάκια για καλαμάκι. Εγώ μετά στρώνω με αλουμινόχαρτο την ψηστιέρα-τοστιέρα και ψήνω τα καλαμάκια εκεί για περίπου 15-20 λεπτά (χωρίς λάδι). Αλλιώς μπορείτε να λαδώστε ελαφρά τα καλαμάκια και να τα βάλετε να ψηθούν στο φούρνο παράλληλα με τις γλυκοπατάτες. Στη συνέχεια ψήστε στην τοστιέρα πίτες αλάδωτες. Κόψτε λαχανικά όπως μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τζατζίκι ανακατεύοντας γιαούρτι με αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη (τη χοντρή μεριά) και ψιλοκομμένο σκόδο και άνηθο. Τέλος συναρμολογήσατε το σουβλάκι σας και απολαύστε!
Recipe by Stavroula's Healthy Cooking at https://stavroulacooking.com/2016/01/25/%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82/