Ημερα Προετοιμασιας: Σαλατα σε Βαζο
 
 
Συγγραφέας:
Συστατικά
  • Ένα καθαρό βάζο με καπάκι (περίπου 500-700 ml)
  • Πρώτη Στρώση: Η αγαπημένη σας ντρέσινγκ
  • Δεύτερη Στρώση: ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, σπαράγγι, σέλερυ, πιπεριές, καρότα
  • Τρίτη Στρώση: μανιτάρια, κολοκυθάκια, φασόλια, φακές, αρακά, καλαμπόκι, μπρόκολο
  • Τέταρτη Στρώση: βραστά αβγά, τυρί, αλλαντικά, κοτόπουλο, τόνος, τοφού
  • Πέμπτη Στρώση: ρύζι, ζυμαρικά, κινόα, πλιγούρι
  • Έκτη στρώση: πράσινα λαχανικά, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, παξιμάδια, κρουτόν
  • Μπολ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάστε όλα τα υλικά. Πλύνετε, καθαρίστε, κόψτε όλα τα φρούτα και λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε. Βράστε το ρύζι, τα ζυμαρικά ή τη κινόα.
  2. Ετοιμάστε τη νρέσινγκ που θα χρησιμοποιήσετε. Βάλτε 1-4 κ.σ. από τη ντρέσινγκ στον πάτο του βάζου. Προσαρμόστε τη ποσότητα της ντρέσινγκ στο μέγεθος της σαλάτες που θα φτιάξετε και στις προσωπικές σας προτιμήσεις.
  3. Βάλτε τα λαχανικά όπως αναφέρονται παραπάνω. Πρώτα τα πιο υγρά και ανθεκτικά λαχανικά και στη συνέχεια αυτά που είναι λίγο πιο ευάλωτα.
  4. Από πάνω από τα λαχανικά μπαίνει το τυρί και οι πρωτεΐνες, όπως ο τόνος, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα βραστά αβγά, το τοφού.
  5. Σειρά έχουν τα ζυμαρικά και το ρύζι.
  6. Τα ζυμαρικά/ρύζι/κινόα/πλιγούρι δημιουργούν ένα φράγμα ανάμεσα στα πράσινα λαχανικά και την υγρασία από κάτω. Γι' αυτό βάλτε τώρα τα πράσινα λαχανικά κομμένα σε μπουκιές.
  7. Εάν θέλετε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σπόρια ή αποξηραμένα φρούτα βάλτε τα πάνω από τα πράσινα λαχανικά
  8. Όταν όλα είναι έτοιμα, βάλτε τα υλικά μέσα με τη σειρά που αναφέρεται. Βάλτε το καπάκι στα βάζα και τοποθετήστε μέσα στο ψυγείο για μέχρι 5 ημέρες. Εάν θέλετε να προσθέσετε αβοκάντο ή φρούτα όπως μήλο και αχλάδι καλό θα ήταν να τα προσθέσετε την ημέρα που θα φάτε τη σαλάτα.
  9. Όταν είστε έτοιμοι να καταναλώσετε τη σαλάτα, ανακινήστε λίγο το βάζο και αναποδογυρίστε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε λιγάκι με το πιρούνι σας για να πάει η ντρέσινγκ παντού και απολαύστε!
Recipe by Stavroula's Healthy Cooking at https://stavroulacooking.com/2016/11/12/%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%82-%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b2%ce%b1%ce%b6%ce%bf/