Σπιτικη Σαλτσα Μηλου
 
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 7 φλιτζάνια
Συστατικά
  • 14 μήλα
  • Ο χυμός από 2 λεμόνια
  • ¾ φλιτζάνια νερό
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ⅓ φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μεσαία κομμάτια ίδιου μεγέθους. Βάλτε τα μήλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Στύψτε τα λεμόνια και περιχύστε τα μήλα με τον χυμό. Ανακατέψτε.
  3. Πασπαλίστε με κανέλα και μέλι και προσθέστε το νερό.
  4. Ανάψτε το μάτι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και βάλτε την κατσαρόλα πάνω.
  5. Αφήστε τα μήλα να πάρουν βράση και στη συνέχεια βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.
  6. Ανακατέψτε και με το εργαλείο για πουρέ πατάτας, πιέστε τα μήλα μέχρι να λιώσουν. Θα υπάρχουν μεγάλα κομμάτια, δεν πειράζει. Ξαναβάλτε το καπάκι και αφήστε να μαγειρευτούν τα μήλα για άλλα 10 λεπτά.
  7. Τώρα, μετά από 30 λεπτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδομπλέντερ (ή να μεταφέρετε το μείγμα σε μπλέντερ) και να πολτοποιήσετε μέχρι να αποκτήσετε την υφή που θέλετε.
Σημειώσεις
1. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε περίπου 7 φλιτζάνια σπιτική σαλτσα μηλου. Μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες εάν έχετε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα που να χωρά τα παραπάνω μήλα. Μπορείτε να φυλάξετε τη σπιτική σαλτσα μηλου για 12 μήνες στην κατάψυξη και για 2 βδομάδες στο ψυγείο.

2. Εάν δεν σας αρέσει η κανέλα μπορείτε να την παραλείψετε ή να μειώσετε την ποσότητα. Επίσης μπορείτε να παραλείψετε το μέλι εάν δεν θέλετε να είναι τόσο γλυκό.

3. Οι διατροφικές πληροφορίες είναι για κάθε φλιτζάνι σάλτσας.

Recipe by Stavroula's Healthy Cooking at https://stavroulacooking.com/2016/12/08/%cf%83%ce%b1%ce%bb%cf%84%cf%83%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%bf%cf%85/