Μπαλες απο Ποπκορν, Σοκολατα Υγειας, Φυστικοβουτυρο, Τραγανα Πρετσελ και Κρανμπερι
 
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 15 μπάλες
Συστατικά
  • 6 φλιτζάνια φρέσκο ποπ κορν (περίπου ⅓ φλιτζάνι ωμό, φτιαγμένο χωρίς αλάτι και με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο)
  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • ¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • ⅓ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι, χοντροκομμένα
  • ⅓ φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα υγείας, χοντροκομμένη
  • ¾ φλιτζάνι τραγανά στικς πρέτσελ (μπατονέτες), σπασμένα σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
  1. Φτιάξτε το ποπ κορν και αφήστε στην άκρη. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και γεμίστε ένα μπολ με παγωμένο νερό (ναι παγωμένο όχι απλά κρύο).
  2. Σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι αναμείξτε το φυστικοβούτυρο με το μέλι πάνω σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, αφαιρέστε από το μάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα για 10-15 δευτερόλεπτα.
  3. Ρίξτε το μείγμα γρήγορα πάνω στο ποπ κορν και ανακατέψτε προσεκτικά με μία ξύλινη κουτάλα ή πλαστική σπάτουλα μέχρι όλο το ποπ κορν να επικαλυφθεί με το μείγμα. Προσεκτικά προσθέστε και ανακατέψτε τη μαύρη σοκολάτα, τα τραγανά πρέτσελ και τα κράνμπερις.
  4. Βουτήξτε και τα δυο σας χέρια στο παγωμένο νερό, τινάξτε τα και σχηματίστε μπάλες πιέζοντας περίπου μία χούφτα από το μείγμα ποπ κορν μαζί. Βάλτε τις μπάλες στο αντικολλητικό χαρτί και επαναλάβετε.
  5. Όταν οι μπάλες έχουν κρυώσει λίγο, βάλτε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να στερεώσουν. Στη συνέχεια βγάλτε τα από το ψυγείο και τυλίξτε τα ένα ένα με διάφανη μεμβράνη. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο. (Το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι μόνιμα στο ψυγείο λόγω της σοκολάτας).
Σημειώσεις
Ανά μπάλα ποπ-κορν:



Βιταμίνες:

Recipe by Stavroula's Healthy Cooking at https://stavroulacooking.com/2017/03/31/%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bd-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-%cf%86%cf%85/