Ωμοφαγική Ταρτα Σοκολατας
 
 
Συγγραφέας:
Μερίδες: 12
Συστατικά
Για τη βάση της τάρτας:
  • 120 γραμμάρια καρύδια (περίπου 1¼ φλιτζάνια)
  • 100 γραμμάρια ινδική καρύδα (περίπου 1½ φλιτζάνια)
  • 2 κ.σ. σκόνη άγλυκο κακάο
  • 150 γραμμάρια χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
  • ¼ - ⅓ φλιτζάνι νερό
  • Μία πρέζα αλάτι
Για τη σοκολατένια γέμιση:
  • 160 γραμμάρια σκόνη άγλυκο κακάο (περίπου 1¾ φλιτζάνια)
  • 1,5-2 φλιτζάνια μέλι*
  • 210 γραμμάρια λάδι καρύδας (περίπου 1 φλιτζάνι), σε στέρεα μορφή σε θερμοκρασία δωματίου
Θα χρειαστείτε:
  • Στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο (ή τσέρκι 20 εκατοστών)
Εκτέλεση
  1. Καλύψτε τα τοιχώματα και τον πάτο από τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη. Στρώστε το όσο πιο ομοιόμορφα και λεία γίνεται.
  2. Βάλτε τα καρύδια, την καρύδα και τη σκόνη κακάο σε έναν πολυκόφτη και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε την υφή από τριμμένη φρυγανιά.
  3. Προσθέστε τους χουρμάδες και τη πρέζα αλατιού και συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα. Προσθέστε σταδιακά το ¼ του φλιτζανιού νερό, χτυπώντας το μείγμα ταυτόχρονα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ενώνεται. Μπορείτε να προσθέστε το υπόλοιπο νερό εάν νομίζετε ότι το μείγμα δεν έχει ενωθεί καλά.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και πιέστε ελαφρά με τα δάχτυλά σας ώστε να απλώσετε το μείγμα σε όλη τη βάση. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος από ένα κουτάλι για να στρώσετε καλά το μείγμα και να σχηματίσετε μία ομοιόμορφη βάση.
  5. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.
  6. Βάλτε τη σκόνη κακάο, το μέλι και το λάδι καρύδας σε ένα μπλέντερ. Χρησιμοποιήστε το πιο δυνατό μπλέντερ που έχετε για να πετύχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
  7. Χτυπήστε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχετε μία εντελώς λεία και κρεμώδης γέμιση. Αυτό θα σας πάρει μερικά λεπτά.
  8. Ρίξτε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη βάση, στρώστε με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι και αφήστε στο ψυγείο για να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες (ιδανικά για όλο το βράδυ).
  9. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, αφήστε να τρέξει καυτό νερό βρύσης πάνω στο μαχαίρι σας πριν κόψετε την τάρτα. Επαναλάβετε για κάθε κομμάτι ώστε να έχετε ένα λείο και καθαρό κόψιμο.
Σημειώσεις
*Στην φωτογραφία το μείγμα έχει γίνει με 2 φλιτζάνια μέλι. Σε κάποιους άρεσε και σε κάποιους φάνηκε λίγο γλυκό, προτιμώντας πιο bitter τη σοκολάτα. Γι' αυτό σας προτείνω 1,5 φλιτζάνι μέλι.

Recipe by Stavroula's Healthy Cooking at https://stavroulacooking.com/2017/12/19/%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%85/